elCugatenc estrena el nou web cofinançat gràcies a aportacions solidàries

L’estrena del web coincideix amb l’assemblea oberta anual del 2022, que se celebra aquest dissabte al matí a les 11h. a l’Ateneu i que també s’emetrà en directe per les xarxes del diari

per Jordi Pascual Mollá

Economia social i solidària

Nou web d'elCugatenc
Nou web d'elCugatenc
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest divendres elCugatenc, el mitjà de comunicació local, crític i transformador de Sant Cugat, estrena el seu nou web. Amb el mateix domini (elcugatenc.cat) i conservant els continguts del web anterior, el diari millora l’ús i l’estètica alhora que es dota d’una plataforma que ha de permetre aplicar nous formats.

El nou espai web d’elCugatenc ha estat possible gràcies a les 102 aportacions recollides a través de la plataforma de micromecenatge de la Fundació del Club Muntanyenc. Amb aquesta campanya es van recollir els 10.000 euros que el mitjà demanava per fer possible el web. Durant el darrer mes, l’equip del diari ha treballat per poder estrenar el web el més aviat possible, finalment a pocs dies d’acabar el mes de febrer per poder publicar el proper especial de la secció FOCUS, aquest cop dedicat al patrimoni local, íntegrament a la nova plataforma.

Durant la campanya, elCugatenc també va rebre el donatiu d’un quadre de l’artista Neus Colet per part de Canals Galeria d’Art; una obra d’art que es va sortejar entre totes les persones i entitats que van participar a la campanya de micromecenatge. Finalment el mitjà de comunicació assembleari de Barberà del Vallès, Veus Barberà, va ser el guanyador del sorteig. El passat dimecres se’ls va entregar el quadre, aprofitant l’avinentesa per mantenir la xarxa amb altres mitjans de comunicació assemblearis.

L’estrena del web coincideix amb l’assemblea oberta anual del 2022, que se celebra aquest dissabte al matí a les 11h. a l’Ateneu Santcugatenc i que també s’emetrà en directe per les xarxes d’elCugatenc –després quedarà penjada al canal de YouTube. A l’assemblea, on també es presentarà el web, les persones sòcies i no sòcies que ho desitgin podran fer aportacions, crítiques i reflexions sobre el projecte. A més, la comissió de gestió, encarregada de l’aplicació de les estratègiques sorgides de les assemblees anuals, donarà compte dels èxits i reptes afrontats durant el 2021.

elCugatenc va estrenar el seu web amb l’inici de les publicacions al juny del 2015. Des de llavors s’havien aplicat canvis menors i durant el darrers mesos la comissió de gestió va advertir que per poder garantir la continuïtat del projecte calia tenir una plataforma digital millor. El diari va néixer ara fa sis anys i mig i des del 2017 ha consolidat el funcionament assembleari, amb espais de participació com l’assemblea oberta i la comissió de gestió així com una estructura que es basa principalment en les subscripcions de persones i entitats. L’assemblea oberta d’aquest dissabte també servirà per donar compte de la situació econòmica del projecte així com per aprovar els comptes i renovar la junta de l’associació que l’edita: l’Avenir, eines per a la informació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article