elCugatenc manté el creixement continuat i es marca el repte de potenciar el mitjà amb el nou web

L’assemblea oberta d’aquest dissabte ha recollit propostes de l’audiència, que posa en valor la tasca feta per la comissió de gestió

per Jordi Pascual Mollá

Economia social i solidària

L'Ateneu ha acollit l'assemblea oberta d'elCugatenc del 2022
L'Ateneu ha acollit l'assemblea oberta d'elCugatenc del 2022 | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’assemblea oberta de l’associació l’Avenir, eines per a la informació, entitat editora d’elCugatenc, celebrada el dissabte ha servit per posar en valor l’activitat realitzada pel diari durant el 2021. Ha estat un any en què, tot i les afectacions de la pandèmia, el mitjà ha seguit creixent a nivell periodístic i també econòmic. Entre d’altres, s’ha creat la secció FOCUS, es va impulsar una campanya per fer créixer les subscripcions i una altra per finançar el nou web del diari, finalment estrenat la setmana passada.

La comissió de gestió, òrgan derivat de l’assemblea i que s’encarrega de l’aplicació dels acords que anualment es prenen a l’assemblea, ha fet un balanç positiu de l’any. A nivell periodístic consideren que elCugatenc s’ha situat com un mitjà referent a la ciutat i que encara té marge de creixement, amb la necessitat de fer actes i activitats que vagin més enllà del format digital, com ara l’improdebat o la ruta de notícies del passat gener.

A nivell econòmic, amb un increment dels ingressos per subscripció –la principal via d’ingrés del diari–, també s’ha notat un increment dels ingressos per subvencions, el que era una de les línies demanades per l’assemblea l’any anterior. Alhora, s’obre la possibilitat de crear una línia de serveis a tercers que vagi més enllà de la publicitat interna del diari ja que durant el 2021 ja es va fer una prova amb un contracte d’aquesta índole, del qual la comissió en fa una valoració positiva.

La trobada ha servit per donar compte de la situació periodística i econòmica del diari i, alhora, per recollir les inquietuds de l’audiència. En aquest sentit, s’han generat debats i propostes sobre la categoria de soci-subscriptor, la relació amb les entitats, l’enxarxament amb altres mitjans, la creació de projectes d’intercooperació mitjançant la Politja –l’ecosistema cooperatiu de Sant Cugat– o la possibilitat de fer seguiment de l’aplicació del codi ètic del diari, entre d’altres.

L’assemblea oberta és l’òrgan sobirà d’elCugatenc ja que és l’espai en què es prenen les decisions estratègiques perquè posteriorment la comissió de gestió les pugui aplicar. És per això que els integrants de la comissió han demanat la incorporació de voluntaris per poder assumir la feina i tenir diversitat de mirades sobre el projecte (si vols formar-hi part, les reunions són cada tercer dimecres de mes a les 18h. a Cal Temerari).

Tot i que l’assemblea és oberta a tothom, també és l’espai en què s’aproven alguns tràmits burocràtics en els quals només poden votar els i les sòcies. La d’aquest 2022 ha servit per aprovar l’acta de l’assemblea anterior, un canvi a la junta de l’entitat i el tancament econòmic del 2021. L’assemblea ha acabat amb la presentació del nou web del diari, finançat mitjançant aportacions solidàries de l’audiència a través de la plataforma de micromecentatge de la Fundació del Club Muntenyenc de Sant Cugat. A l’apartat Qui som del web s’ha afegit un espai de transparència on properament es publicaran els estatuts de l’entitat i els comptes anuals resumits.

Pots recuperar el vídeo de l’assemblea a continuació:

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article