Vaga, mobilitzacions i desenes d’activitats pel 8M

Les mobilitzacions del Comitè 8M i de la CGT, els actes institucionals i activitats d’entitats durant tot el mes protagonitzen en Dia de la Dona Treballadora

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Mobilització feminista del 8M del 2021
Mobilització feminista del 8M del 2021 | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El Dia de la Dona Treballadora, 8M, torna a omplir de reivindicació la ciutat. Amb una convocatòria de vaga feminista per part de la CGT, que preveu fer piquets al matí i acudir a la manifestació de Barcelona a les 17:30h., i una manifestació del Comitè 8M Sant Cugat a les 19h. a la plaça Lluís Millet, la ciutat es prepara per a una nova jornada combativa. Ja durant el cap de setmana es va viure una jornada feminista del Comitè 8M i l’EstrogenFest organitzat per Òmnium Cultural.

La majoria de propostes estan incloses al programa d’activitats del 8M, elaborat per l’Ajuntament conjuntament amb entitats i col·lectius de la ciutat. Aquest dimarts 8 de març el consistori també ha organitzat un acte institucional a les 12h. al Celler Cooperatiu, amb l’actuació musical de Clàudia Bardagí. Es preveuen altres activitats municipals com l’entrega de premis del concurs de cartells del 8M i d’altres d’entitats com una conferència sobre la dona a la societat actual, activitats esportives i una xerrada sobre espiritualitat.

Durant les jornades següents es preveuen altres activitats organitzades per l’Ajuntament i per l’Ateneu, la Xarxa Monestir-Sant Francesc, Europa sense murs, Noestàsola, la Universitat Internacional de la Pau, l’Associació Taekwondo Barcelona, Dansa Metropolitana 2022, la Pua i Dones en Creixement. A més, des de l’11 de març fins el 5 d’abril la sala d’actes de l’Ateneu acollirà l’exposició d’il·lustracions d’Elizabeth Quito Rebels i empoderades i des de ja i fins el 18 de setembre el Museu acull l’exposició Dones: ficcions i realitats.

Es preveu així un mes carregat de xerrades, taules rodones, documentals i espectacles musicals i de dansa (trobaràs el programa complet al peu d’aquest article). Enguany amb el lema Les cures no tenen gènere, la desigualtat sí. “La manca de condicions dignes de les cures continua sent la norma”, va argumentar Núria Gibert, tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat en la presentació del programa la setmana passada, “tots necessitem les cures perquè som éssers interdependents”.

Amb aquesta mirada el govern i les entitats demanen la transformació de la societat per posar les cures al centre i reduir les desigualtats. També la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i representants de diverses de les entitats van ser a la presentació del programa per posar en valor les aportacions al 8M d’enguany.

Tot i la pandèmia, Sant Cugat no ha deixat de celebrar el 8M cap any. Al 2020, amb performance a la muralla del Monestir inclosa, perquè encara no s’havia decretat cap mesura de restricció i al 2021 perquè amb la remissió de les restriccions tant els col·lectius com l’administració van poder fer actes, sent la manifestació del Comitè 8M l’acció més multitudinària amb més de mig miler de persones.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article