12 hores de tasques de la llar a la plaça d’Octavià

El Comitè 8M visibilitza la precarietat de les treballadores de la llar a les portes d’un cap de setmana carregat d’activitats pel Dia de la Dona Treballadora

per Jordi Pascual Mollá

Drets

La carpa a la plaça d'Octavià amb què el Comitè 8M pretén sensibilitzar sobre les treballadores de la llar
La carpa a la plaça d'Octavià amb què el Comitè 8M pretén sensibilitzar sobre les treballadores de la llar | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El Comitè 8M ha començat les accions de cara al Dia de la Dona Treballadora amb una performance a la plaça d’Octavià. Des d’aquest matí i durant gairebé 12 hores una carpa al bell mig de la plaça acull una cuina amb dones cuinant, netejant, planxant... És així com el comitè pretén visibilitzar la precarietat de les treballadores domèstiques. Conjuntament amb com mitjançant la pressió estètica s’intenta tapar l’empitjorament de la salut mental, la situació laboral de les treballadores de la llar és el tema escollit pel Comitè 8M per a les mobilitzacions d’aquest any.

“A la jornada del dissabte vindran treballadores de la llar a fer una xerrada i també hem recollit testimonis que sentirem durant la manifestació del dia 8”, explica Elena Calvet, membre del Comitè, fent referència a la jornada feminista que el dissabte faran al parc de Can Vernet. Començarà a les 11h. amb un torneig de futbol femení i hi haurà activitats durant tot el dia fins a les 23h., quan començarà una festa amb punxadiscs després d’un concert i del sopar.

L’acció d’aquest divendres serveix de prèvia a la jornada del dissabte i a la mobilització del dimarts. Les activistes han repartit fullets en què apunten Sant Cugat com la ciutat catalana amb més treballadores de la llar i on expliquen que una de cada tres treballadores de la llar viu sota el llindar de la pobresa. El dia 8, convocat com a vaga feminista per la CGT, faran una manifestació a les 19h. a la plaça Lluís Millet. El sindicat, per la seva banda, ha anunciat piquets arreu del país i es desplaçarà a la manifestació de la tarda a Barcelona.

El dissabte, a més, també se celebra l’EstrogenFest, una jornada organitzada per Òmnium Cultural que començarà a les 17:30h. a la plaça Barcelona amb un contacontes. Acabarà després d’un concert que tenen previst començar a les 20:30h. També faran un taller d’autodefensa feminista i un tast de vins catalans fets per dones.

Moltes d’aquestes activitats s’inclouen al programa d’activitats elaborat per l’Ajuntament conjuntament amb les entitats i col·lectius de la ciutat. Abans del dimarts al programa es preveuen activitats com una trobada al parc de les Dones de la Floresta organitzada per l’Associació Eclíptiques, la xerrada Masculinitats cuidadores per a un món més just i igualitari de l’associació Noestàsola i la xerrada Feminisme i muntanya organitzada pel Club Muntanyenc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article