L’Ortiga guanya la tercera edició del Premi Torre Negra en defensa del Medi Ambient

La Comissió Pi d’en Xandri +25 posa en valor la tasca agroecològica pionera al municipi

per Jordi Pascual Mollá

Ecologia, Economia social i solidària

L'Ortiga ha estat la guanyadora de la tercera edició del Premi Torre Negra
L'Ortiga ha estat la guanyadora de la tercera edició del Premi Torre Negra | Comissió Pi d'en Xandri +25
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La cooperativa l’Ortiga ha estat la guanyadora de la tercera edició del Premi Torre Negra en defensa del Medi Ambient, un reconeixement de la Comissió Pi d’en Xandri +25 que pretén posar en valor la tasca ecologista de persones i entitats de la ciutat. El jurat ha escollit per unanimitat l’Ortiga entre les cinc propostes rebudes amb la voluntat de reconèixer el seu paper com a pionera en l’agroecologia a Collserola, obrint el camí a altres projectes.

El jurat posa l’accent en el lideratge de la connexió entre la producció local i les escoles de la ciutat, permetent que actualment 3.000 infants consumeixin productes locals als àpats als centres educatiu. També destaca que l’Ortiga ha estat una de les entitats impulsores de l’associació Collserola Pagesa, on s’agrupen els projectes de la pagesia del massís. La cooperativa té quatre potes: la producció, la comercialització, els projectes socials i l’educatiu amb una mirada de gènere interseccional.

La producció de l’Ortiga és a la finca de Can Monmany (Valldoreix), a les faldes de Collserola, desenvolupant una tasca clau per fomentar el mosaic agroforestal i la biodiversitat en plena emergència climàtica. A més, és un exemple referent de l’economia social i solidària del municipi.

El reconeixement s’ha donat a conèixer aquest divendres 18 de març a la seu del Club Muntanyenc, en el marc de les activitats organitzades per la Comissió Pi d’en Xandri +25 amb motiu del 25è aniversari de l’atac al pi i de les grans mobilitzacions per la protecció de Torre Negra i el seu entorn. El premi és una forma de recordar i mantenir aquesta lluita i vincular-la a les altres iniciatives ecologistes locals.

Per ara només s’ha fet l’anunci ja que el guardó d’enguany serà el llibre Hola vida. Cntes per l’activisme ambiental, que tot just es troba en un procés de recollida de fons mitjançant una campanya de micromecenatge. Es preveu que es publiqui i s’entregui a l’Ortiga per Sant Jordi. El llibre està editat per Pol·len Edicions, una de les entitats que integren la Comissió Pi d’en Xandri +25 conjuntament amb el Club Muntanyenc, Fridays for Future i elCugatenc.

A les dues primeres edicions del premi es va reconèixer la tasca ecologista de Fridays for Future i de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Can Sant Joan. A la segona edició també es va fer una menció especial a l’economista i activista per la justícia global Arcadi Oliveres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article