El Ple dona el vistiplau al nomenament d’Helena López Macho com a primera dona a la Sindicatura de Greuges local

Tots els grups han votat a favor del nomenament, que es farà efectiu amb un decret d’alcaldia

per Jordi Pascual Mollá

Drets

López Macho ha rebut el vot favorable de tots els grups polítics
López Macho ha rebut el vot favorable de tots els grups polítics | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Tots els grups (Junts, ERC-MES, PSC, Ciutadans i CUP-PC) han votat a favor de l’advocada Helena López com a candidata a la Sindicatura de Greuges local, esdevenint així la primera dona a assumir el càrrec. Un cop el Ple ha donat el vistiplau a la proposta de l’alcaldia, nascuda d’un procés obert de presentació de candidatures i de l’acord entre els grups polítics amb representació al Ple, l’alcaldessa haurà de preparar el decret amb què es formalitza el nomenament de López.

Seguint allò estipulat al reglament del Síndic, que el govern preveu revisar i actualitzar, la candidatura de Macho va ser presentada als òrgans de participació territorial i entitats i el passat dijous al Ple de l’EMD de Valldoreix, permetent així la votació del Ple d’aquest dilluns. Es posa així fi a la provisionalitat amb què Ramon Palacio mantenia el càrrec després de la seva jubilació i de no haver trobat un acord sobre com compaginar la jubilació i el càrrec, obrint-se així per primera vegada un procés de presentació de candidatures en el qual es van rebre 14 persones interessades.

La nova Síndica ha intervingut al Ple per recordar els principis rectors de la institució i per dir que treballarà per garantir els dret si llibertats de la ciutadania, de la mà de l’Ajuntament i de l’EMD per millorar les institucions locals. També ha dit que assumirà el càrrec tenint en compte la perspectiva de gènere. Tots els grups municipals han posat en valor el perfil de la candidata i han felicitat la tinenta d’alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, pel procés obert. Palacio ha acudit al Ple per acomiadar-se del càrrec i demanar una acció punyent i crítica a la nova síndica.

Macho és advocada i mediadora. El perfil de lletrada, valora el govern, pot ser profitós per a molts dels processos d’un Síndic de Greuges. López també té experiència en qüestions socials i de mediació en administracions com el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) o el servei de la dona de Rubí, també d’orientació a l’Oficina Municipal d'Informació a les Persones Consumidores (OMIC).

La lletrada ha estat vinculada tota la seva vida professional al municipi i diu que pretén “restar a disposició de qualsevol veí o veïna que disposi dels seus serveis”. Així doncs, López Macho es postula com a possible futura Síndica. A la sessió de presentació de la candidatura davant de les entitats va dir que vol dur a terme la tasca de manera “independent, neutral i imparcial”. El fet de ser la primera dona que segurament ocuparà aquest càrrec l’enorgulleix i afirma que pensa que les dones “han d’ocupar llocs que tinguin més visibilitat”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article