La Marea Blanca ocupa la seu del CatSalut a Sant Cugat per demanar resposta a dos casos

La protesta ha acabat quan els han concedit les dues cites pendents, sota l'advertència de seguir amb l'ocupació si no tenien una resposta que aproximés la solució

per Jordi Pascual Mollá

Drets

La Marea Blanca de Terrassa ha fet la convocatòria
La Marea Blanca de Terrassa ha fet la convocatòria | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Desenes de persones s’han concentrat aquest matí a la seu de l’àmbit metropolità nord del CatSalut a Sant Cugat per demanar resposta als casos de Raül i Carmen Aguirre, que fa quatre i dos anys respectivament que esperen una diagnosi per a sengles casos. La convocatòria ha estat impulsada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa i s’hi han sumat persones de la Marea Blanca de Sant Cugat.

Els manifestants han demanat reunir-se amb Anna Aran, gerent de la regió sanitària, que no es trobava a les instal·lacions. És per això que els treballadors de la seu han enviat la seva petició a la central de Barcelona i han facilitat una reunió telemàtica amb les afectades, que ha servit per comunicar les cites a tots dos casos. La Marea Blanca Terrassa ha advertit que si no aconsegueixen una resposta que avanci en la solució dels casos, es quedaran ocupant la seu.

“Nosaltres lluitem per la sanitat pública, que està molt amenaçada, també fent suport a les persones que es troben amb dificultats”, explica Núria Martín, representant de Marea Blanca Terrassa, “ens vam reunir amb Aran i ens van donar un termini de resposta però ja ha acabat no ens han respost”. El col·lectiu en defensa de la sanitat pública diu que la mobilització d’avui és la resposta a la manca de resposta a tots dos casos.

D’una banda, Raül, de 37 anys, va tenir un accident i li van fer una intervenció que no ha suposat una millora. Pendents d’una diagnosi que determini si es pot operar de les cervicals o tenir una rehabilitació que li habiliti una pensió per incapacitat, la Marea Blanca denuncia que ara mateix només pot viure de la pensió dels seus pares i que té un alt grau de dependència. Adverteixen del risc de suïcidi davant de la inacció.

D’altra banda, Aguirre explica que al novembre del 2019 li van detectar un baix nivell d’hemoglobina, havent-se de fer una transfusió de sang que ha hagut de repetir posteriorment perquè segueix perdent sang. Des de llavors, diu, espera una diagnosi ràpida. També es mostra disconforme amb un dels criteris mèdics i, davant d’aquesta situació, denuncia, la van convidar a marxar a la sanitat privada: “Ja havíem fet una reunió telemàtica i ens van dir que em desviarien a un altre hospital per començar des del principi perquè estic a l’espera de la diagnosi. Han de mirar de què són les pèrdues de sang”.

La Marea Blanca manté el pols a la seu del CatSalut a Sant Cugat, tot cridant a una solució als dos casos. “Fins que no tinguem una resposta i convincent serem aquí”, argumenta Aguirre, “entenem que avui no ens visitarà un metge però han de començar a actuar”. Ha acabat l'ocupació quan els han confirmat la data de les dues cites.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article