El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica s’adhereix a SantCugatCreix

L’entitat suma una sisena entitat i aconsegueix la paritat de gènere en nombre d’esportistes

per Jordi Pascual Mollá

Esports

El club celebra la incorporació a l'entitat que agrupa els clubs de la ciutat que competeixen al primer nivell
El club celebra la incorporació a l'entitat que agrupa els clubs de la ciutat que competeixen al primer nivell | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Patí Hoquei Club, Club Voleibol, Club de Rugby, Junior FC, Club Handbol i ara també el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat. SantCugatCreix, l’entitat fundada al 2014 i que agrupa els clubs esportius de la ciutat amb equips al màxim nivell dels seus respectius esports, incorpora un nou club amb 420 gimnastes entre les actives al club i les que participen a través de set escoles de Sant Cugat, Rubí, Bellaterra i Barcelona.

Així ho han donat a conèixer el president de SantCugatCreix, Mauri Benito, i la presidenta del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica, Mònica Viñals, en una roda de premsa celebrada aquest dimecres per la tarda. Tots dos presidents, acompanyats de membres de sengles juntes, han signat el conveni pel qual el club s’incorpora a l’entitat multiesportiva, tot reivindicant que amb aquesta suma el SantCugatCreix s’aproxima a la paritat de gènere en nombre d’esportistes.

Viñals ha explicat que col·laboren mútuament des de la creació de l’entitat al 2014 i que tot just durant les darreres setmanes els han proposat formalitzar-ne l’adhesió. Per a ella, aquest pas suposa sumar-se a “l’elit esportiva” de Sant Cugat: “És una forma de sentir-nos recolzades i de posar els valors ètics com un element central”.

L’entitat, amb 26 entrenadores i tres potes –la rítmica de competició coordinada per Esther Escolar, la rítmica escolar coordinada per Andrea Vico, la rítmica de base coordinada per Núria Salas i l’estètica federada i escolar coordinada per Tania Müller– ha aconseguit èxits com les dues terceres posicions al Campionat d’Espanya Absolut de Conjunts i una segona posició al Campionat d’Espanya de Base en categoria infantil. A més, han aconseguit podis en campionats mundials, europeus i espanyols, a més de tenir esportistes competint amb la selecció espanyola. El club va néixer el 2013 i, per tant, l’any vinent celebrarà el seu 10è aniversari.

Benito, per la seva banda, considera que el Club Gimnàstica és la mostra que les entitats esportives que cuiden la cantera poden arribar al primer nivell i esdevenir candidates a sumar-se a SantCugatCreix. Posa èmfasi en la qüestió de gènere, essent el segon club després del Volei que és exclusivament femení. Recorda que un dels projectes europeus aconseguits per l’entitat se centra en el seguiment de les lesions esportives especialment en l’esport femení.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article