El Consell local per la República demana a l’Ajuntament que prioritzi la contractació d’empreses catalanes

L’entitat es reactiva després de l’elecció de l’assemblea de representants i del nomenament de Puigdemont com a president

per Jordi Pascual Mollá

Política

L’entitat que es proposa culminar el procés independentista i internacionalitzar la causa
L’entitat que es proposa culminar el procés independentista i internacionalitzar la causa | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Un cop escollida l’assemblea de representants i nomenat Carles Puigdemont com a president del Consell per la República, l’entitat que es proposa culminar el procés independentista i internacionalitzar la causa, els nuclis locals comencen a preparar la seva activitat en base als eixos estipulats a nivell nacional. Entre ells destaca el consum institucional estratègic amb què el Consell local santcugatenc demanarà a l’Ajuntament la priorització de les empreses catalanes amb un impacte social i ambiental positiu en la contractació pública.

Així ho han explicat aquest dijous per la tarda en una roda de premsa prèvia a l’assemblea de l’entitat, que va renovar la junta al desembre. Xavier Palet, president del Consell local per la República, explica que fomentar la contractació d’empreses catalanes des de l’administració local ha de permetre “construir una veritable estructura d’estat”. Proposa fer-ho cercant vies legals com clàusules i altres fórmules per afavorir la contractació d’empreses de proximitat: “Ens reunirem amb l’Ajuntament i serà ell el que prendrà la decisió sobre què fer”.

Els Consells locals es marquen tres altres reptes: el desenvolupament de la identitat digital buscant acords amb empreses i comerços disposats a donar beneficis als socis del Consell, defensar el català a les escoles oferint assessorament jurídic a les escoles de la ciutat per mantenir la immersió lingüística i l’extensió de la defensa jurídica gratuïta a totes les persones represaliades.

Anna Cuxart, secretària del Consell local, ha fet èmfasi en la qüestió lingüística tot dient que cal treballar pels drets lingüístics de la ciutadania. En el punt referent a la defensa del català, l’entitat s’ofereix a posar a disposició una xarxa de juristes per revertir la situació, un anunci que s’ha fet el mateix dia que Junts, ERC, PSC i Comuns han pactat una revisió de la política lingüístic a les escoles, explicitant l’ús del castellà.

Segons la junta, actualment hi ha poc més de 2.200 santcugatencs inscrits al Consell, essent una de les ciutats amb més nombre de persones inscrites per cada 1.000 habitants. La nova junta celebra la constitució de l’assemblea de representants, conformat per 121 persones escollides pels inscrits, i l’elecció del president tot recordant que ara s’haurà de nomenar el consell de govern.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article