Borja Aitor Arriaga entra a la cursa de les primàries de Junts, amb el suport de sis regidors

Hi ha tres candidatures: la de Carles Brugarolas, la de Josep Maria Vallès i la d’Arriaga

per Jordi Pascual Mollá

Política

Borja Aitor Arriaga acompanyat de sis dels regidors de Junts
Borja Aitor Arriaga acompanyat de sis dels regidors de Junts | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El president de l’Associació de Veïns de Can Cortés, Borja Aitor Arriaga, fa el pas i es presenta com a candidat a les primàries de Junts per Sant Cugat, esdevenint així el tercer home a posicionar-s’hi. Ho ha anunciat en un acte públic aquest dilluns per la tarda acompanyat de sis dels nou regidors de Junts i fent una crida a sumar tota l’assemblea i a l’antic espai convergent sense renunciar a encapçalar la llista. També ha anunciat que deixarà la presidència de l’entitat veïnal quan s’hi postuli un nou president.

Amb Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès, Arriaga esdevé el tercer candidat, que compta amb el suport de Carmela Fortuny, exalcaldessa, cap de llista anterior i precandidata a les primàries fins que es va retirar arran de les candidatures de Brugarolas i Vallès. El precandidat espera poder celebrar les primàries per tenir un nou candidat abans de la Festa Major, sense descartar el treball conjunt amb els altres dos precandidats per tenir una única candidatura per a les primàries.

La candidatura d’Arriaga s’autodefineix com la de la unitat i la capaç de recuperar l’alcaldia amb una majoria àmplia. “Podem i volem convertir Sant Cugat en la primera ciutat 100% saludable i innovadora; caminar amb pas ferm per una ciutat 100% autosuficient energèticament, 100% electrificada, amiga de la iniciativa econòmica, social, cultural i esportiva, digitalitzada i amb un equip que governi per al 100% dels veïns i dels barris”, reivindica el candidat.

Arriaga ha repassat alguns dels aspectes més criticats al tripartit com ara el retard en l’atorgament de llicències d’obres, la política d’habitatge i els canvis en la mobilitat com a mostres del que considera un mal govern: “Un bon govern és aquell que té un equip que aposti per l’escolta activa; amb persona que generi confiança, seguretat i il·lusió”.

La candidatura també recupera la queixa pel pacte de govern vigent, que va prioritzar l’entesa de les esquerres per davant de l’eix nacional. “Els independentistes esperàvem un pacte Junts-ERC però ERC va decidir trencar la unitat del primer d’octubre”, apunta Arriaga, “no ha estat un bon pacte i han truncat les oportunitats de molta gent, també de qui els van votar”.

El nou precandidat de Junts ha estat especialment actiu com a president de l’Associació de Veïns de Can Cortés, el que havia provocat crítiques dels grups de govern per la seva doble activitat com a president de l’entitat veïnal i militant actiu de Junts. La seva activitat al partit va molt més enllà de les declaracions en clau local ja que participa a l’Opina CAT de 8tv. Arriaga ha aprofitat la presentació per criticar les declaracions del govern amb què es posava en dubte la seva doble condició.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article