ERC reivindica el lideratge d’Ingla: “Visió de futur amb projectes que posin les persones al centre”

Més d’una vintena de persones han aprofitat la visita del president Aragonès per demanar la dimissió de Cambray en plena vaga d’educació

per Jordi Pascual Mollá

Política

D'esquerra a dreta: Raül Romeva, Mireia Ingla, Pere Aragonès i Elisenda Alamany
D'esquerra a dreta: Raül Romeva, Mireia Ingla, Pere Aragonès i Elisenda Alamany | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Cinc dies després d’haver estat escollida candidata d’ERC a l’alcaldia per part de l’assemblea local, Mireia Ingla s’ha fet el seu primer bany de masses amb un acte a la plaça de Barcelona acompanyada d’algunes de les figures més rellevants del partit a nivell nacional: l’exconseller Raül Romeva, la regidora barcelonina Elisenda Alamany i el president Pere Aragonès. L’acte ha esdevingut una reivindicació de la tasca de govern i del canvi a l’alcaldia del 2019 i una onada de nous projectes.

Una vetllada només espatllada per als republicans per la concentració de més d’una vintena de persones recordant les reivindicacions que els docents han posat sobre la taula en el marc de la vaga d’educació. Els sindicats han aprofitat la presència d’Aragonès per demanar la dimissió del conseller d’Educació, Josep González Cambray, i han restat durant tot l’acte fent soroll i cantant consignes que n’han dificultat el seguiment.

Ingla es postula així com a alcaldable amb set eixos de treball: els espais verds, la referencialitat esportiva, el camí cap a una economia més verda, la centralitat cultural, l’atracció empresarial, la connectivitat ferroviària i les polítiques d’habitatge. Ella mateixa ha reconegut que el darrer punt és un dels més importants, comprometent-se a aconseguir que l’habitatge públic arribi a un 10% del conjunt del parc, una proposta ja recollida al Pla d’Habitatge Assequible, presentat inicialment però pendent de fer-se públic de forma íntegra. “Penseu que cada any marxen 3.000 persones de Sant Cugat”, ha reivindicat, “si aquesta ciutat magnífica que hem construït i seguirem construint no la poden gaudir els nostres fills perquè han de marxar, haurem fracassat com a societat”.

D’entre la resta d’anuncis el més impactant ha estat el d’aprofitar la construcció del segon túnel ferroviari a Collserola per demanar el soterrament de vies entre Valldoreix i Mira-sol i Volpelleres, incloent l’estació de Sant Cugat. “Aquest cobriment permetrà disposar d’un eix cívic i verd que facilitarà els desplaçaments a peu i en bicicleta entre aquestes centralitats del municipi”, ha reivindicat l’alcaldessa i alcaldable, “a més, insistiré perquè les noves estacions de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat de Volpelleres i Hospital General funcionin com dos grans intercanviadors”. No ha donat més detalls de la proposta i tampoc ha acceptat preguntes al respecte al final de l’acte.

A més, Ingla ha reivindicat l’ampliació de la xarxa verda en més de 100 hectàrees amb la compra de la Torre Negra i la transformació de l’antic golf de Can Sant Joan, ha dibuixat un nou hub de l’esport amb noves instal·lacions esportives entre Can Magí i la Guinardera, ha defensat la digitalització de l’administració i l’extensió de la fibra òptica a tots els barris, ha posat l’accent en la cultura amb el compromís d’inaugurar el nou teatre de la Unió i ha projectat un nou parc empresarial entre l’HP i els estudis de TVE, ampliant l’actual polígon de Can Sant Joan.

Ingla ha posat en valor el canvi de govern del 2019 | Jordi Pascual Mollá

La candidata d’ERC també s’ha mostrat crítica amb els governs anteriors: “Fa 10 anys es van perdre els lideratges que van portar a Sant Cugat a ser la ciutat referent que em vaig trobar fa 25 anys. Fa 10 anys que el govern vivia d’inèrcies i no hi havia ni rumb ni directrius polítiques. Fa 10 anys que faltava compromís i lleialtat. Fa 10 anys que no hi havia ambició per definir cap nou projecte. Al 2019, això va canviar”.

Una ciutat republicana

L’acte ha esdevingut una reivindicació constant d’un dels ítems força d’ERC: el republicanisme. Ingla n’ha fet referència al seu discurs dient que la Segona República va modernitzar el país, amb un esment especial a l’alcalde republicà Roc Codó i al president Francesc Macià. També Aragonès n’ha fet referència en clau independentista tot dient que cal “construir un estat i una república al servei de la ciutadania, d’un compromís feminista, transformació verda i al servei de la prosperitat i la justícia per a tota la ciutadania”.

Per al president de la Generalitat, ERC és l’únic partit capaç de construir consensos amb aliances àmplies: “Ens hi sentim orgullosos en un moment en què la polarització és més gran que mai”. Aragonès també ha posat en valor la tasca dels ajuntaments en la gestió de la pandèmia i ha exalçat Ingla pel canvi de govern, per la transformació de la ciutat i per la referencialitat en el món local a Catalunya.

Alamany i Romeva, en forma de diàleg, han reivindicat el republicanisme com la ideologia capaç de portar oportunitats i qualitat de vida a la ciutadania, tot acceptant les dificultats de gestionar les contradiccions dels models d’èxit, en paraules de la regidora barcelonina: “Els governs han de gestionar les conseqüències dels èxits, com el turisme a Barcelona, que provoca que la gent no pugui viure-hi”. En aquest sentit, Romeva ha fet una crida a l’acció política: “Avui el que és fàcil és no fer política, no prendre decisions, deixar-se arrossegar per les onades de les aparents inèrcies”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article