Desenes de docents demanen la dimissió de Cambray durant la visita d’Aragonès a Sant Cugat

Els sindicats mantenen la vaga mentre el president de la Generalitat els emplaça a seguir negociant

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Aragonès parla amb els manifestants junts abans de l'inici de l'acte
Aragonès parla amb els manifestants junts abans de l'inici de l'acte | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Més de 20 docents han protestat en contra del conseller d’Educació, Josep González Cambray, aprofitant la visita del president Pere Aragonès a l’acte de presentació de Mireia Ingla com a candidata d’ERC a les properes municipals. Just abans de començar l’acte han aparegut a la plaça de Barcelona amb xiulets, càntics i pancartes amb algunes de les reivindicacions de la vaga d’educació del 15, 16, 17, 29 i 30 de març convocada per l’USTEC-STEs-IAC, CCOO, la Intersindical, ASPEPC-SPS, UGT, CGT i FEUSOC.

“Demanem les reivindicacions de la vaga i el cessament del conseller perquè portem tres dies de negociacions i només ha transcendit que en lloc de tornar-nos l’horari lectiu d’abans de les retallades, volen aplicar-nos 18 hores lectives i 28 més al centre al 2025, és a dir, encara més hores al centre”, explica Jordi Collado, membre del Sindicat de Professors de Secundàira (ASPEPC-SPS), “porten tres dies tancats cada dia però la resposta és que no i, per tant, tornem a anar a vaga fins que s’assegui realment a una negociació”.

La seva presència ha dificultat el desenvolupament de l’acte ja que, tot i la megafonia, els crits i càntics –majoritàriament per demanar la dimissió del conseller– han estat un fons constant de tots els diàlegs. El president Aragonès ha dit en la seva intervenció que just abans de començar els ha proposat parlar i els ha demanat aturar la protesta per poder fer l’acte amb normalitat. Davant de la negativa, assegura, han decidit mantenir l’acte i insistir als parlaments que podien parlar novament del tema un cop acabat l’acte.

El president Aragonès amb els manifestants de fons just abans de començar l'acte | Jordi Pascual Mollá

Aragonès, a més, ha dit que l’actual govern de la Generalitat és el que més ha incrementat el pressupost d’educació. També Raül Romeva, exconseller que ha participat a l’acte, ha dedicat unes paraules als manifestants, tot dient que és una reivindicació legítima i que el republicanisme és la via per escoltar la ciutadania i posar solucions. La manifestació ha acabat amb l’acte, que s’ha realitzat amb un cordó d’agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra separant els manifestants del públic.

Als cartells i als càntics hi havia lemes com “Cambray dimissió, no a la privatització”, “sense inversió en educació no hi ha futur”, “no al nou currículum imposat” i “no és molt honorable imposar”. El 29 i el 30 de març segueix la vaga amb reivindicacions com una negociació sobre el canvi de calendari i de currículum, l’estabilització del personal en abús de temporalitat, arribar a tenir un pressupost per a educació del 6% del PIB i revertir les retallades amb mesures diverses com la reducció de ràtios, el retorn als horaris lectius previs a les retallades, incrementar el personal d’atenció directa a l’alumnat, la retirada del decret de plantilles i l’equiparació salarial del professorat de Formació Professional, entre d’altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article