El govern es compromet a aprofitar la tramitació de les pantalles acústiques a Mira-sol per demanar l'ampliació a Valldoreix

El Consell de Barri de Mira-sol ha tractat altres temes habituals del districte com les obres de l’institut-escola Catalunya, el Complex Esportiu i el manteniment de voreres

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Reunió del Consell de Barri de Mira-sol de març del 2022
Reunió del Consell de Barri de Mira-sol de març del 2022 | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha anunciat que el tram de pantalles acústiques per aïllar el soroll de l’AP7 al barri de Mas Gener es licitarà per part del Ministeri a finals d’any, alhora que es prepara un projecte per allargar-les des de l’Hospital General fins a la clínica Asepeyo. El govern, a més, es compromet a aprofitar el tràmit que dona resposta a una reivindicació històrica del barri per insistir en l’ampliació de l’aïllament a l’altra banda, per aïllar els sorolls també a la vila de Valldoreix, per a la qual cosa caldrà fer una nova sonometria.

“És una demanda històrica de Mas Gener i mai havíem estat tan a prop”, ha reivindicat Ingla a la reunió del Consell de Barri d’aquest dimarts per la tarda, “a més l’Ajuntament ja ha expropiat la part dels terrenys de les finques on van les pantalles de nova generació per agilitzar el tràmit”. L’anunci ha estat ben rebut pel veïnat de Mas Gener present al Consell de Barri, també per Josep Lluís Lolo, expresident de l’associació de veïns. Tot i això, el veïnat ha insistit en altres temes habituals del barri.

Entre d’altres afers, el veïnat de Mas Gener ha demanat informació sobre el possible soterrament de la torre d’alta tensió, sense novetats hores d’ara tot i que amb el govern defensant que no és perjudicial per a la salut –els veïns n’han demanat veure el document acreditatiu–. La presidenta del Consell de Barri, Pilar Gorina, també ha assegurat arran de la pregunta d’una veïna de la urbanització Polis Alfa que les pantalles acústiques d’aquest tram no tenen uralita i, per tant, no són perilloses; informació que una veïna ha negat tot dient que té un informe que ho desmenteix.

Lolo ha preguntat novament per la cobertura de la pista de Mas Gener, desestimada pel govern arran d’un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), motiu pel qual va dimitir la junta de l’entitat. Segons el govern la cobertura no és possible tot i que s’ha demanat un nou informe i s’estudia una possible laminació de l’aigua per reduir el cabal de la riera. Gorina també ha dit que s’havien aturat les actuacions d’arranjament de la pista fins resoldre aquest afer, el que ha provocat la crítica del representant veïnal. En canvi, se segueix sense novetats pel que fa al pas per sota de l’AP7 per anar a l’estació de Renfe de Rubí i sobre els terrenys del carrer Astúries que haurien d’acollir activitat pagesa.

Inici d’obres del Complex Esportiu al 2023

Recollint que al Ple anterior el govern va delegar a l’alcaldessa la competència per fer les properes tramitacions referents al Complex Esportiu de Mira-sol, Ingla ha informat que es preveu aprovar el projecte definitiu i licitar-lo al juny del 2022 amb l’objectiu que les obres puguin començar al 2023 amb una durada de 20 mesos. Aquestes obres són de la primera fase, que incorpora l’edifici principal i la piscina mentre que la segona fase preveu el fitness, els vestidors i el bar. La primera fase té un cost de 6,3 milions d’euros i la segona fase de 947 mil euros.

Davant de les crítiques veïnals pel retard d’aquest projecte, que es va arribar a adjudicar al 2008 però la fallida de l’empresa va impedir-ne la continuïtat, l’alcaldessa defensa que el tripartit s’ha posat les piles per desencallar el projecte. També ha acusat el govern anterior d’haver previst un projecte que no tenia la fondària suficient a la piscina per practicar natació, obligant així a fer una modificació de la proposta.

Quatre cursos de secundària al Casal de Mira-sol

Gorina, que també és regidora d’Educació, ha anunciat que el curs vinent els alumnes de PFI que utilitzen el Casal de Mira-sol podran tornar a l’institut FP però, en canvi, quatre grups de secundària passaran a fer ús del Casal. La regidora es compromet a buscar l’encaix perquè sigui possible desenvolupar l’activitat lectiva alterant el mínim possible l’activitat habitual del Casal.

El Casal també ha estat protagonista per la pregunta d’un veí sobre el projecte d’instal·lar-hi un bar. Segons els serveis tècnics, no és viable fins que no es faci una modificació urbanística. Els tècnics municipals es comprometen a avançar en les obres mentre es prepara la modificació urbanística. El govern també ha anunciat la instal·lació de plaques solars que permetran estalviar un 25% del consum elèctric hores d’ara contractat alhora que ha fet públic el mural del barri en el marc de la campanya de foment de la participació als barris.

Altres afers recurrents

A la trobada d’aquest dimarts per la tarda han sorgit altres afers habituals al Consell de Mira-sol com el manteniment de les voreres, la sensació de deixadesa d’alguns barris, les obres de connexió per a vianants entre Rubí i Sant Cugat per la rotonda del centre comercial –que el govern assegura que començaran properament a iniciativa de l’Incasòl com a propietari dels terrenys–, l’arranjament de l’avinguda Baixador –pendent de la iniciativa de l’EMD per fer la primera de les fases– i la presència de rates. El govern també ha dit que pretén recuperar el projecte de museïtzació de les runes romanes de Can Cabassa.

Com dinamitzar la participació

S’ha evidenciat que el Consell és un espai d’informació del govern cap al veïnat i d’una participació limitada ja que els torns d’intervenció del veïnat estan acotats a dos minuts. Així hi ha expressat un veí, que ha demanat un canvi de funcionament. Gorina, que n’ha pres nota, ha dit que la participació més efectiva és als grups de treball i que la reunió trimestral del Consell esdevé un espai de tractar el conjunt de temes i recollir les aportacions del veïnat en termes més globals.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article