L’Ajuntament substituirà els elements de fibrociment de l’Escola d’Art, l’escola bressol Montserrat i l’escola Joan Maragall

S’adjudica un contracte que ha de permetre l’eliminació d’aquest material nociu per a la salut, incloses dues cobertes

per Jordi Pascual Mollá

L' Agutzil

Coberta de fibrociment a l'Escola d'Art
Coberta de fibrociment a l'Escola d'Art | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

72.671,96 euros destinarà l’Ajuntament per retirar i substituir els elements de fibrociment de l’Escola d’Art, del Joan Maragall i de l’escola bressol Montserrat. L’actuació ha estat adjudicada a l’empresa Industrial Olesa SL, que ha estat guanyadora dels dos lots del concurs després d’haver presentat la millor oferta econòmica, que era l’únic criteri que es tenia en compte al concurs públic. La redacció dels projectes es va adjudicar a Guillem Castellví al 2019 mitjançant una resolució de la tinença d’alcaldia. La resta de la tramitació es va fer a la Junta de Govern.

La licitació es va dividir en dos lots. El primer, referent a l’Escola d’Art, on cal substituir tota la coberta de l’edifici petit que hi ha a la cruïlla entre el carrer de Pahissa i el carrer de Barcelona i també les planxes, baixants d’aigua de pluja i xemeneies de l’edifici central. A més, segons el projecte, s’han tingut en compte qüestions de caire patrimonial: “La proposta de substitució de coberta proposa el manteniment de l’element cornisa de remat de la coberta, amb els seus suports sortints. Si bé no es considera que siguin elements excessivament interessant estèticament, si aporten un cert grau de manteniment de la composició de la memòria històrica al carrer”.

El segon, per a l’escola bressol i l’escola de primària; la primera amb conductes de fibrociment i la segona amb la coberta. A l’escola bressol se substituiran els elements de fibrociment de la baixant d’aigües residuals del lavabo de la primera planta així com de les baixants exteriors d’aigües de coberta. També es preveu actuar sobre la conducció de ventilació i s’aprofitarà l’actuació per refer els revestiments malmesos. Al Joan Maragall es preveu l’eliminació de les planxes de fibrociment de la coberta de l’espai d’instal·lacions.

“El fibrociment genera un cert perill per poden ser perjudicials si els materials es trenquen o es desgasten i s’inhalen les fibres quan aquestes són alliberades a l’entorn”, s’argumenta als projectes, “si be l’ús, la producció i la comercialització de l’amiant estan prohibits des del 2002, això no afecta als materials que ja estaven instal·lats”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article