La Plataforma de Pensionistes es mobilitza per incrementar la reducció tarifària del viatge a Terrassa

Demanen la revisió de l’IPREM com a indicador de referència i la gratuïtat dels desplaçaments entre les estacions de Sant Cugat

per Jordi Pascual Mollá

Drets

La Plataforma de Pensionistes considera que les reduccions de tarifes anunciades per l'Ajuntament i FGC són insuficients
La Plataforma de Pensionistes considera que les reduccions de tarifes anunciades per l'Ajuntament i FGC són insuficients | Cedida per la Plataforma
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Prop de 30 persones s’han mobilitzat aquest migdia pels carrers del centre de Sant Cugat per demanar l’ampliació de la reducció tarifària dels viatges a la Mútua Terrassa i la gratuïtat dels desplaçaments entre les set estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Sant Cugat. La convocatòria de la Plataforma de Pensionistes arriba dos mesos després que l’Ajuntament i FGC anunciessin que els pensionistes amb carnet A i B pagarien menys per aquests desplaçaments.

La tarifa vigent per a aquestes persones és de 0,60 euros (carnet A) i 1,20 euros (carnet B) per desplaçament, és adir, amb una rebaixa del 75% i del 50% respectivament respecte a les tarifes generals. La Plataforma adverteix, però, que els carnets A i B prenen de referència l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), fent que només els pensionistes amb una renda inferior a 6.948 euros anuals i 13.876 euros anuals respectivament tinguin accés als preus reduïts. La reducció corre a càrrec de l’Ajuntament, que ha fet per ara una reserva de 10.000 euros anuals per implementar les tarifes reduïdes.

“Cal millorar els barems de les targetes A i B, perquè s’hi puguin acollir moltes més persones, no només les que estan en el llindar de la pobresa, o pitjor”, han denunciat al manifest que han llegit aquest migdia en la manifestació que ha anat des de l’Ajuntament fins a l’estació, “es dona la paradoxa que amb la targeta Zona 1 casual (10 viatges) cada viatge surt més barat que el bitllet amb la targeta B”.

La revisió de l’indicador de referència per als carnets A i B així com la petició d’obtenir la gratuïtat en els desplaçaments intramunicipals són dues peticions que la Plataforma demana abordar amb una reunió amb la presidenta d’FGC, Marta Subirà. Manté així una de les seves reivindicacions locals fundacionals que no consideren acomplida amb les tarifes anunciades al febrer, quan ja van advertir que la proposta quedava curta. Tot i això, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, va dir que es podria modificar la proposta: “Mai comencem les mesures noves apostant per la universalitat. Tot i això, en uns mesos analitzarem com ha anat l’aplicació per si cal ampliar-la o fer modificacions”.

La Plataforma de Pensionistes va decidir el passat 7 de febrer que les mobilitzacions del col·lectiu passarien de ser setmanals a quinzenals, fent una de les dues amb un fil temàtic. La primera manifestació temàtica va ser el passat 21 de febrer, quan es van mobilitzar davant de diverses entitats financeres per demanar atenció presencial per a la gent gran davant del tancament d’oficines i la digitalització dels serveis bancaris.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article