Punts de govern al Ple d’abril: pressupost del 2022, estanyol de la Guinardera i Pla Director de Cooperació

23 punts i dos més incorporats d’urgència han protagonitzar el Ple d’abril en què s’ha fet l’aprovació definitiva del pressupost del 2022

per Jordi Pascual Mollá

Política

Sessió plenària ordinària d'abril del 2022
Sessió plenària ordinària d'abril del 2022 | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

23 punts i dos més incorporats d’urgència han protagonitzar el Ple d’abril en què s’ha fet l’aprovació definitiva del pressupost del 2022. A continuació repassem els principals punts del govern. També pots consultar les mocions i la contracrònica de la sessió.

Pròrroga del contracte de serveis de vigilància de la salut dels treballadors de l’Ajuntament

Tots els grups han votat a favor de la primera pròrroga del contracte de serveis de vigilància de la salut dels treballadors de l’Ajuntament en mans d’ICESE Prevención des del 2019 tot i que actualment en mans de Preving Consultores per la fusió de les empreses. La pròrroga d’un any compren mesos del 2022 i del 2023 amb un cost total de 31.790 euros (amb IVA).

Pròrroga del contracte amb la Creu Roja per a esdeveniments i Festes Majors

Tots els grups han votat a favor de la primera pròrroga del contracte dels serveis sanitaris preventius i d’intervenció en trobades, diades i Festes Majors, en mans de la Creu Roja des del 2019. La pròrroga d’un any compren mesos del 2022 i del 2023 amb un cost total de 83.915,92 euros (amb IVA).

Gairebé 800.000 euros en pagaments fora de contracte

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor dee nous pagaments de factures fora de contracte a l’espera de la regularització amb noves contractacions. La regidora no adscrita s’ha abstingut i Ciutadans ha votat en contra. En total, 777.945,69 euros. El pagament de 279.401,87 euros a Clece per la neteja d’edificis públics torna a ser la quantitat més elevada, seguida dels 138.051,48 euros a Suara Serveis SCCL pel servei d’atenció domiciliària, del qual ja s’ha iniciat l’expedient de contractació.

Aprovat el pressupost del 2022

ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de l’aprovació definitiva del pressupost del 2022 amb 134,5 milions d’euros de despesa ordinària i 151 milions si se sumen les inversions. El govern va aconseguir l’aprovació inicial amb el vot contrari dels dos partits de l’oposició al mes de febrer, obrint així un període d’exposició pública en què es podien presentar al·legacions. Tant Junts com Ciutadans han presentat al·legacions, criticant els comptes així com el retard en la tramitació. Finalment l’oposició en blocha votat en contra de la proposta. T’expliquem amb més detall aquest afer a la contracrònica de la sessió.

Ampliació del contracte de les alarmes dels equipaments públics municipals

Junts, ERC-MES, PSC, CUP-PC i la regidora no adscrita han votat a favor de la modificació del contracte de les alarmes d’intrusió a edificis municipals per incorporar els exteriors del Monestir, els Cinemes, el Xalet Costa (av. Cerdanyola), Torre Negra i la Unió. L’ampliació suposa un increment de 16.552,69 euros (amb IVA) del contracte en mans de l’empresa Sabico Seguridad SA. Ciutadans ha optat per l’abstenció.

Projectes per adaptar els pavellons esportius a la normativa de prevenció d’incendis vigent

Tots els grups han votat a favor de l’aprovació inicial dels projectes per arranjar els pavellons 1 de la rambla del Celler, de Can Llobet (la Floresta) i de Valldoreix per aconseguir una estructura ignífuga per ajustar-se a la normativa de prevenció d’incendis vigent. Es tracta d’una aprovació inicial de tres expedients diferents, obrint-se així un període d’exposició pública en què es podran presentar al·legacions.

Quan els projectes siguin aprovats definitivament es podrà iniciar el tràmit per contractar les obres, que es preveuen d’un cost de 239.108,56 euros al PAV1, de 282.632,96 euros a la Floresta i de 228.387,77 euros a Valldoreix.

Segona fase d’obres d’arranjament de l’estanyol de la Guinardera

Tots els grups han votat a favor de l’aprovació inicial del projecte per a la restauració paisatgística, ordenació i millora ambiental dels entorns de l’estanyol de la Guinardera per un pressupost de 479.999,97 euros. Es tracta de la segona fase d’actuacions amb revegetació i protecció dels marges, moviments de terres, adaptació de camins a la nova topografia, instal·lació de dues passarel·les flotants, una zona de pícnic, protecció dels talussos i senyalització, entre d’altres. L’aprovació inicial obre un període d’exposició pública en què es podran presentar al·legacions.

Nou Pla Director de Cooperació al Desenvolupament Arribat a un 1% del pressupost destinat a cooperació

Junts, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de l’aprovació del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans 2022-26, que recull la concreció local de l’Agenda de la cooperació internacional amb una aposta per l’horitzontalitat sud-nord. Ciutadans i la regidora no adscrita han optat per l’abstenció tot demanant les dades de les aportacions a entitats dels anys anteriors i advertint que Òmnium és una de les beneficiàries, una aportació que la regidora Gemma Aristoy assegura que mai s’ha fet.

Un dels objectius clau d’aquest document és assolir l’1% dels ingressos propis del pressupost municipal per a cooperació al desenvolupament entre el 2023 i el 2026, arribant al 0,9% al 2022. Suposa l’ampliació de la reivindicació històrica que va aconseguir que moltes administracions dediquessin un 0,7% dels seus ingressos a cooperació. Pots veure el document complet aquí.

Conveni entre la Diputació, l’Ajuntament, l’EMD i l’AMB per fer el carril bici que ha d’unir Valldoreix i la Floresta

Junts, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de l’aprovació del conveni de col·laboració entre la Diputació, l’Ajuntament, l’EMD de Valldoreix i l’Àrea Metropolitana per al carril bici que ha d’unir Valldoreix i la Floresta, amb la construcció d’una rotonda a l’accés pel carrer de Terrassa. La Diputació ha elaborat el projecte, amb expropiació de béns per part de l’Ajuntament. La regidora no adscrita s’ha abstingut i Ciutadans ha votat en contra tot dient que no és una prioritat per a la ciutat.

L’import total de l’actuació és de 2,1 milions d’euros, cofinançats per la Diputació (893.132,18 euros), l’Ajuntament (724.510,98 euros) i l’EMD (488.517,52 euros). Pots llegir el conveni complet aquí.

Recuperació d’una finca municipal de la Floresta

Tots els grups han votat a favor de la recuperació de la finca de la parcel·la del carrer Margarit, 13; un parc forestal de 7.816,79 metres quadrats propietat de l’Ajuntament. Es demana al propietari de la finca adjacent el desmuntatge del cobert que hi ha instal·lat, un cop desestimades les al·legacions que hi havia presentat.

Contenciós contra la modificació urbanística que ha de permetre fer la Mirada al bosc de Volpelleres

ERC-MES, PSC, CUP-PC, Ciutadans i la regidora no adscrita han votat a favor de la designació de la defensa jurídica en el contenciós administratiu presentat per l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC) contra la modificació urbanística que ha de permetre construir l’escola la Mirada al bosc de Volpelleres. Junts s’ha abstingut.

Petició de cessió de camions i vehicles tot-terreny a l’ADF

Junts, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de sumar-se a la petició d’a una moció aprovada al Consell Comarcal per demanar a la Generalitat que cedeixi camions i vehicles tot-terreny en desús dels serveis d’emergències a les Federacions i Agrupacions de Defensa Forestals de Catalunya perquè siguin reaprofitats després d’una revisió. Ciutadans, que s’ha abstingut, ha criticat que la mesura no encaixa amb la filosofia de la Zona de Baixes Emissions mentre la regidora Alba Gordó explica que els vehicles no circularan per aquesta perquè són per a la gestió forestal. També s’ha abstingut la regidora no adscrita.

Contractació del servei de recollida, guarda i custòdia d’animals de companyia abandonats o perduts

Tots els grups han votat a favor de l’inici de l’expedient de contractació del servei de recollida, guarda i custòdia d’animals de companyia abandonats o perduts. Es preveu un contracte per als anys 2022-2026 amb un cost total d’un milió d’euros (amb IVA). Es podrà prorrogar durant un any.

Canvi del model de gestió dels equipaments esportius

Tots els grups han votat a favor del canvi de model de gestió dels equipaments esportius municipals, que es licitaran perquè tots es gestionin mitjançant contractació pública, amb contractes independents. El contracte contempla la gestió dels equipaments que ja es gestionaven via contracte (ZEM Jaume Tubau, ZEM la Guinaerdera i camp de Can Magí) i incorpora les que tenien gestió directa (pistes de Sant Francesc i el camp de Mira-sol). El canvi suposa un cost de prop de 400.000 euros per a l’Ajuntament.

Segons el regidor d’Esports, Francesc Carol, l’objectiu és que l’Ajuntament pugui fixar els horaris per no tenir instal·lacions esportives buides, amb la voluntat d’optimitzar el servei. Els conserges municipals es distribuiran per altres serveis. El regidor defensa que la gestió podrà ser per part d’entitats i d’empreses. Junts ha demanat que el canvi sigui a totes les instal·lacions esportives i que calia consensuar-lo més amb les enitats. Pots veure la memòria justificativa del canvi de gestió aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article