La Unió Ciclista oferirà passejades amb tricicle adaptat per a gent gran

Sant Cugat se suma al projecte ‘En bici sense edat’, amb la col·laboració de l'Ajuntament i Roche

per Jordi Pascual Mollá

Ecologia, Drets

La Unió Ciclista, En bici sense edat, l'Ajuntament i Roche han presentat el tricicle aquest dimecres
La Unió Ciclista, En bici sense edat, l'Ajuntament i Roche han presentat el tricicle aquest dimecres | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Durant aquest mes la gent gran de Sant Cugat podrà demanar passejades en tricicle adaptat pel centre de la ciutat. La iniciativa En bici sense edat ha estat recollida a nivell local per la Unió Ciclista, amb la col·laboració de l'Ajuntament i de l'empresa Roche, que ha pagat el tricicle de segona mà amb què s'inicia la proposta que ja es va provar durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible. El cost assumit per l’empresa és de 9.000 euros entre la compra del tricicle i les formacions per a la iniciativa.

En bici sense edat posa en contacte voluntaris de la Unió Ciclista i gent gran o persones amb problemes de mobilitat interessades en fer un passeig d’hora i mitja pel centre de la ciutat. "Com a voluntaris és una satisfacció perquè ajudem la gent gran a sortir de casa", diu Oriol Cusó, president de la Unió Ciclista.

La iniciativa s'estrena amb un tricicle i de la mà de les residències de gent gran de la ciutat per acordar horaris i dates de ruta. El govern es marca l'objectiu d'ampliar la flota de vehicles per prestar el servei a tota la ciutadania. És una iniciativa mundial que a Catalunya ja és present a municipis com Barcelona, Sant Just Desvern, Cardedeu, Castelldefels, Mataró, Terrassa i Granollers.

Guadalupe Fernández, representant d’En bici sense edat, defensa que és un projecte transversal que aposta per l'acompanyament de la gent gran, no com un servei de transport. "Entenem els usuaris com a copilots", argumenta.

Tot i que la proposta s'inicia per les residències, l’objectiu és que l’Ajuntament i la Unió Ciclista rebin peticions de persones a títol individual. Alhora, les persones interessades en el voluntariat poden contactar amb la Unió Ciclista a través del seu web per rebre formació i fer una entrevista.

Roche ha pagat el tricicle mentre En bici sense edat s'encarrega de la formació. Josep Bassa, director de l'empresa, defensa que la iniciativa va en la línia de la responsabilitat social corporativa de la companyia. Núria Gibert, tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, i José Gallardo, regidor de Mobilitat, defensen la proposta com una aposta per l'envelliment actiu i la inclusió de persones amb diversitat funcional. L'objectiu també és crear relacions intergeneracionals que lluitin contra la soledat no volguda.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article