Neix ‘Llibrets elCugatenc’, sobre història i cultura santcugatenca

El centenari del Celler Cooperatiu i el moviment rabassaire protagonitzen el primer llibret, que es podrà adquirir per Sant Jordi

per Jordi Pascual Mollá

Cultura, Economia social i solidària

Portada del primer 'Llibret elCugatenc' dedicat a la història del Celler Cooperatiu i del moviment rabassaire
Portada del primer 'Llibret elCugatenc' dedicat a la història del Celler Cooperatiu i del moviment rabassaire | Aina Serra
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

elCugatenc estrena els Llibrets elCugatenc, unes publicacions que parlen de la història i la cultura popular de Sant Cugat amb una mirada diversa, crítica i transformadora. La primera edició dels Llibrets, dedicada al Celler Cooperatiu i al moviment rabassaire, es podrà adquirir per 8 euros a la parada d’elCugatenc per Sant Jordi (23 d’abril de 8 del matí a les 9 del vespre als Quatre Cantons).

El nou projecte d’elCugatenc va sorgir dels espais de participació ciutadana del diari i pretén fer un tractament monogràfic i en forma de llibre d’aspectes històrics i culturals de la ciutat. S’aprofundeix així amb la mirada crítica i la vocació transformadora del mitjà gestionat per una assemblea i finançat mitjançant la col·laboració de més de 300 entitats i persones.

El Celler Cooperatiu i el moviment rabassaire a Sant Cugat és el títol del primer Llibret, on s’explica la història del Celler, del moviment rabassaire, de l’impacte del vi en l’arquitectura del Sant Cugat pagès i la recuperació de la vinya en l’actualitat. Són textos divulgatius elaborats per elCugatenc amb el suport del Museu municipal i d’historiadors com José Fernando Mota i Joan Troyano. A més, s’han recuperat fotografies d’arxiu.

Durant l’any passat elCugatenc va dedicar diversos articles al centenari del Celler Cooperatiu. La primera edició dels Llibrets elCugatenc és el tancament d’aquest especial, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament. Un cop passat Sant Jordi, anunciarem nous punts de venda i prepararem un acte de presentació. Per ara la publicació es podrà adquirir a la parada dels Quatre Cantons, on també tindrem llibres de Pol·len Edicions i de Descontrol, o com a regal de benvinguda subscrivint-se al diari.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article