El veïnat demana més manteniment de voreres i calçades al Consell del Nucli Antic

El govern ha presentat les bases de la nova edició dels pressupostos participatius, amb presentació de propostes ciutadanes fins el 2 de juny

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Reunió del Consell de Barri del Nucli Antic a la Unió
Reunió del Consell de Barri del Nucli Antic a la Unió | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Diversos assistents a la reunió d’abril del Consell de Barri del Nucli Antic, celebrada aquest dimarts per la tarda a la Unió, han demanat al govern que intensifiqui el manteniment de voreres i calçades, especialment les llambordes dels carrers de vianants. El president del Consell de Barri, Pere Soler, ha respost que per arranjar tota la ciutat de cop caldria invertir entre 80 i 90 milions d’euros, dada que ha aprofitat per criticar els governs anteriors per la qualitat de les obres realitzades.

Davant de la insistència del veïnat, el govern s’ha compromès a seguir les tasques de manteniment barri a barri. Soler també ha fet referència a les pintades aparegudes al mobiliari urbà, tot dient que és difícil sancionar perquè només es pot fer en cas d’agafar la persona in fraganti. El president ha fet un esment especial a les pintades aparegudes al Monestir –ja esborrades– per demanar respecte pel patrimoni i descartar la possibilitat de tancar l’entorn del monument.

Arran de la petició de diversos veïns, Soler també ha dit que traslladarà a la regidoria de Mobilitat la possibilitat de garantir accessos puntuals de vehicles a motor a l’eix de vianants no autoritzats a fer-ho. El veïnat feia referència a supòsits com l’accés a la llar d’avis o possibles visites a casa de persones amb mobilitat reduïda, aspectes ara no recollits com a excepció ja que l’accés als carrers de vianants es permeten només per a les matrícules registrades.

El president del Consell ha aprofitat la trobada amb el veïnat per explicar algunes de les accions realitzades per l’Ajuntament com la posada en marxa de la nova ordenança de bicicletes i patinets –i l’activació d’una campanya al respecte–, les obres de restauració del Monestir –conjuntament amb la Diputació–, la instal·lació de sensors per mesurar la qualitat de l’aire i les línies d’ajut COVID-19 per al comerç i les empreses.

Els nous pressupostos participatius, que incorporen els diners de lliure disposició

L’Ajuntament ha posat en marxa, a més, la nova edició biennal dels pressupostos participatius de ciutat, amb una distribució per barris que serveix per incorporar el que anteriorment eren els diners de lliure disposició. Per ara han fet una presentació inicial sense dir la quantitat total però avançant els terminis: presentació de propostes fins el 2 de juny, validació tècnica entre juny i juliol, priorització entre setembre i l’octubre, votació ciutadana al desembre i execució al 2023.

Es mantenen les tres línies estratègiques i els seus punts derivats en què s’han d’emmarcar les propostes: línia persones (millora d’equipaments, fomentar activitats diverses, impulsar projectes per a la gent gran, suport al teixit associatiu i potenciar la igualtat de gènere), línia ciutat (generar espais públics de convivència, promoure el comerç de proximitat i l’economia social i solidària i impulsar mesures d’accés a l’habitatge) i línia planeta (mobilitat accessible, sostenible i inclusiva i promoure les energies renovables).

De l’edició anterior ja s’han finalitzat la campanya per fomentar l’alimentació sostenible, les activitats culturals a la plaça Barcelona i les activitats sobre l’emergència climàtica. Ja s’ha redactat el projecte per instal·lar elements de lleure per a infants i joves al parc de l’arborètum i es preparen el de plantació d’arbres als carrers, el dels horts urbans al parc de la Creu de Coll Favà (amb 17 parcel·les) i les activitats lúdiques i educatives per a infants sobre emergència climàtica. Resta pendent concretar la pacificació d’un nou carrer per a vianants.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article