L’EMD ha gastat 1,5 milions en reurbanitzacions des del 2016

L’Associació de Veïns de l’avinguda Baixador critiquen el bloqueig de la reurbanització del seu carrer mentre es gasten diners en altres obres

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

El president Josep Puig ha donat explicacions arran de les preguntes del veïnat de l'avinguda Baixador
El president Josep Puig ha donat explicacions arran de les preguntes del veïnat de l'avinguda Baixador | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

En obres com la de Mas Fuster, el carrer del Nard i la rambla Mossèn Jacint Verdaguer l’EMD de Valldoreix ha gastat més d’1,5 milions d’euros des del 2016, segons ha explicat el president Josep Puig arran d’una pregunta de l’Associació de Veïns de l’avinguda Baixador i carrers adjacents. El president també ha dit que aquest 2022 es preveu gastar 866.000 en la segona fase de la reurbanització del carrer del Nard.

L’entitat, representada per Maria Masferrer a l’Audiència pública d’aquest dijous per la tarda, ha demanat saber aquests pressupostos així com el criteri per haver executat aquestes obres. Segons Puig, aquestes actuacions s’han fet perquè són necessàries però ha dit que no és cert que no s’actuï al Baixador perquè es treballa en l’aprovació inicial del projecte.

La participació de l’entitat a l’Audiència pública arriba després que advertissin que en les reunions amb l’EMD i l’equip redactor s’han desestimat sis de les seves 10 propostes per rebaixar el cost de l’actuació i així minimitzar l’impacte econòmic sobre el veïnat, que ha de pagar contribucions especials. Segons el president, la decisió és de caràcter tècnic i que els punts retirats no suposaven un gran estalvi tot i que el veïnat diu que són prop de 600.000 euros: “Jo no puc discutir una qüestió tècnica”.

L'Associació de Veïns de l'avinguda Baixador han acudit a l'Audiència pública prèvia al Ple d'abril | Jordi Pascual Mollá

La vocal del PSC, Susanna Casta, s’ha sumat al debat tot dient que cal esbrinar si els punts retirats són legals: “Si ho són, la decisió d’estimar-los o no és política”. La representant socialista també ha demanat consensuar el projecte amb el veïnat, el que considera pas indispensable abans de signar un conveni amb l’Ajuntament de Sant Cugat per repartir-se els costos: “Fins que no s’aprovi el projecte, l’Ajuntament no pot firmar perquè seria un abstracte”.

Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC, s’ha sumat a la intervenció de Casta per dir que el que cal rectificar és el projecte i, per tant, el canvi no depèn d’un tècnic municipal sinó de l’empresa que el va realitzar. Lluc Cahís, vocal d’ERC-MES, ha dit que a tothom li interessa que l’obra s’executi i ha criticat el president per haver exposat el tècnic en lloc d’assumir responsabilitats polítiques.

Segons Puig, les negociacions entre l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament són una font de problemes. El president considera que un dels esculls ha estat que el consistori santcugatenc encara no havia nomenat un responsable jurídic i econòmic: “Nosaltres no tenim cap intenció de retardar l’obra. Porto des del primer dia involucrat en l’avinguda Baixador, des d’abans que es retiressin les línies d’alta tensió”.

El veïnat ha demanat, a més, revisar les decisions tècniques que qualifiquen d’irregulars, tal com van denunciar mesos enrere de la mà de l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix i l’Associació de Veïns de la Colònia Montserrat. “Si volen podem investigar-ho però el més important és tirar endavant”, ha respost en primera instància el president, que, davant de la insistència del veïnat, ha afegit, “sí sí, per què no podem investigar-ho i tirar endavant”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article