Ple d’abril de l’EMD: mosaic agroforestal, sociabilització de gossos i ocupació d’immobles

Cinc mocions i diversos punts de tràmit del govern han marcat el Ple ordinari d’abril a l’EMD de Valldoreix

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Sessió plenària d'abril a l'EMD
Sessió plenària d'abril a l'EMD | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Cinc mocions i diversos punts de tràmit del govern han marcat el Ple ordinari d’abril a l’EMD de Valldoreix, en què s’ha tornat a acomiadar Lluc Cahís (ERC-MES) com a vocal després que no donés temps a tramitar el seu relleu. A continuació repassem els punts principals de la sessió.

Mosaic agroforestal a Collserola

Tots els grups han votat a favor de la moció de Junts per Valldoreix - Sant Cugat en què demanen la potenciació dels mosaics agroforestals a Collserola i la promoció de la col·laboració amb els grups d’autoprotecció i ADF. Ho ha fet perquè el govern ha presentat una moció alternativa que amplia el focus i parla d’altres aspectes de Collserola, esdevenint una proposta alternativa que també agrada al grup proposant.

A la proposta inicial Junts demanava facilitar la instal·lació d’un centre logístic de productes forestals per crear productes i materials de proximitat per a la construcció i l’energia. S’insta al Consorci del Parc Natural a incentivar la cooperació en la gestió agroforestal. En clau local, també demanaven implantar definitivament el Pla de ramats de l’Ajuntament, iniciat com a prova pilot al 2016, i la creació d’una estratègia de formació i informació al veïnat. És una proposta homòloga a la debatuda al darrer Ple de l’Ajuntament, on va quedar sobre la taula per preparar un text conjunt entre el govern i l’oposició.

Petició d’un parc de sociabilització de gossos

Junts, CUP-PC i PSC han votat a favor de la moció de Ciutadans per estudiar amb la taula de medi ambient una ubicació per fer un parc de sociabilització de gossos, amb la previsió que tingui papereres amb dispensadors de bossetes higièniques, una font adaptada per a gossos, il·luminació, un circuit d’agility i altres equipaments. Proposa incorporar la proposta al Pla d’Equipaments que tot just es debat. ERC-MES ha optat per l’abstenció.

Rebutjada la moció sobre l’ampliació del transport públic

Només els grups proposants i Ciutadans han votat a favor de la moció de la CUP-PC i ERC-MES per demanar que la R1 (la línia de reforç de la L1, que connecta Sant Cugat amb el Ferran i Clua), arribi fins al centre de Valldoreix. El grup proposant ha eliminat el primer acord amb què es demanava donar compliment a una moció aprovada al setembre per fer un estudi tècnic sobre els límits contractuals de l’actual concessió de transport públic, demanar un informe jurídic a la Diputació sobre la possibilitat de canviar les condicions per ampliar els torns del servei i demanar a l’Ajuntament que doti d’una línia que connectiu Sant Cugat i el centre de Valldoreix en el marc del conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana abans del traspàs de la competència.

Junts i PSC han votat en contra, obligant a fer una segona votació en què el vot de qualitat del president ha decantat la balança fent decaure la moció. José Miguel García (Ciutadans) ha fet suport dient que cal potenciar el transport públic en un marc de restriccions del privat. Jaume Sanmartí (ERC-MES) també ha defensat la proposta parlant del context d’emergència climàtica. Susana Herrada (Junts) diu que aquest afer ja es treballava des de fa temps tot i l’aturada pel canvi de competència. Susanna Casta (PSC) diu que està d’acord en fer l’estudi però ha posat en dubte la proposta en un context de canvi de competència.

Petició d’acabar el carril bici al carrer Àvila

Tots els grups (Junts, ERC-MES, CUP-PC i PSC) excepte Ciutadans, que s’ha abstingut, han votat a favor de la moció de la CUP-PC i ERC-MES per demanar el compliment d’una moció aprovada al setembre amb què es demanava a l’Ajuntament la dotació pressupostària i projecte del carril bici del carrer Àvila que ha d’enllaçar-se amb el de Ramon Escaiola. Amb la nova moció s’insisteix en aquest projecte i es proposa que, si no es fa el carril bici de forma immediata, s’adeqüi la calçada per fer del carrer una zona amb prioritat per a bicicletes i altres vehicles de mobilitat sostenible.

Susanna Herrada (Junts) ha fet suport a la proposta recordant altres iniciatives a favor de les bicicletes com el tram comercial de la rambla Mossèn Jacint Verdaguer. Jaume Sanmartí (ERC-MES) ha demanat resoldre la xarxa pedalable de Valldoreix amb la realització d’un mapa. Susanna Casta (PSC) ha defensat que ja hi ha hagut una col·laboració entre l’Ajuntament i l’EMD per al carril bici.

Modificació dels acords d’una moció sobre ocupació d’immobles

Tots els grups han votat a favor de la moció de la moció alternativa presentada per Ciutadans a una proposta del PSC, CUP-PC i ERC-MES per deixar sense efecte una moció proposada per Ciutadans i aprovada al gener amb què es demanava avaluar l’estat dels habitatges ocupats a Valldoreix. Els grups proposants posaven en dubte aquella primera moció perquè preveia fer inspeccions en habitatges, motiu pel qual la vocal del PSC, Susanna Casta, havia demanat un informe en què s’especificava que això podria suposar una vulneració del municipi. La moció alternativa de Ciutadans recull l’eliminació dels acords i deixar que sigui l’Ajuntament com a competent el que garanteixi la seguretat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article