Mor Elena Degollada, vocal de Junts a l’EMD

Valldoreix ha acomiadat la veïna amb un minut de silenci a la Casa de la Vila

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Elena Degollada a la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix
Elena Degollada a la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La vocal de Junts per Valldoreix - Sant Cugat Elena Degollada ha mort aquesta matinada als 59 anys d’edat per una llarga malaltia. Encarregada de les àrees d’Economia, Participació Ciutadana, Gent Gran, Comerç i Serveis Socials del govern valldoreixenc, va esdevenir vocal al 2016, en substitució de Xavier Gavaldà, i va ser escollida de nou a les municipals del 2019, en tots dos mandats sota la presidència de Josep Puig.

Llicenciada en filologia anglogermànica, Degollada va demanar una excedència per dedicar-se plenament a les tasques de govern, una determinació que ha estat posada en valor per Puig al minut de silenci d’aquest migdia al davant de la Casa de Vila. Hi han acudit desenes de persones: companys de govern i de l’oposició, representants del govern i de l’oposició de l’Ajuntament de Sant Cugat, treballadors de l’EMD de Valldoreix i altres amics i coneguts. Al balcó de la Casa de la Vila s’ha penjat una bandera de Valldoreix amb un crespó negre. La bandera de la plaça Pompeu Fabra també llueix un crespó negre i oneja a mig pal.

“Perdem una amiga, una vocal per a la qual només puc tenir paraules d’agraïment perquè era una persona compromesa i treballadora”, ha dit el president, “la vida continua però és un moment molt dur perquè no tocava”. Diversos partits polítics i companys han mostrat el seu condol a través de les xarxes socials. També l’alcaldessa, Mireia Ingla, que l’ha acomiadat dient que “marxa una dona forta i compromesa amb la vila de Valldoreix”. L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol. El comiat seguirà aquesta tarda de 16 a 21h. amb la vetlla al tanatori i amb el funeral demà a les 12h., al tanatori de les Corts.

Degollada ha estat al capdavant d’accions com els pressupostos participatius o la creació de la plataforma valldoreixcomerç.cat. Encarregada del pressupost municipal, sempre ha mostrat un caràcter dialogant tot i que en el pressupost vigent havia perduts suports davant de l’incompliment d’alguns compromisos, segons l’oposició. I és que fer de política també ho té això, que l’estima de ser companys no és incompatible amb les crítiques per algunes accions, com tantes en va rebre per la no-reactivació del Consell de la Vila, un òrgan que tenia el compromís d’engegar amb un nou reglament.

La Casa de la Vila en mostra de dol per la mort de la vocal | Jordi Pascual Mollá

Quan algú mor jove deixa projectes pendents i, en aquest sentit, els polítics són segurament els menys rellevants perquè algú –encara no definit– la substituirà al seu lloc. Allò greu són els projectes personals, un buit que es veu clarament en l’estima mostrada al minut de silenci de comiat d’aquest migdia, just el dia següent que la seva cadira quedés buida a la darrera reunió de la Junta de Veïns.

Marxa així una dona que, amb encerts i errors, ha treballat molt des del govern de Valldoreix, un treball que no tenia cap recança a explicar també a la premsa, amb qui sempre ha tingut un bon tracte. Bona mostra és l’entrevista que va concedir a aquest diari amb motiu de la pandèmia com a responsable de Serveis Socials i Gent Gran a l’EMD, una crisi sanitària que no va aturar l’activitat de l’administració valldoreixenca i de la qual va treure una conclusió mostra del seu tarannà: “En la nova normalitat serà important treballar conjuntament. Hi haurà moltes coses que hauran canviat”.

Minut de silenci a Valldoreix per acomiadar Elena Degollada | Jordi Pascual Mollá

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article