Sant Cugat reivindica el comerç just amb una fira i actes de conscienciació

elCugatenc participarà a la parada de la Politja, on es podrà adquirir el primer ‘Llibret elCugatenc’ sobre la història del Celler Cooperatiu

per Jordi Pascual Mollá

Economia social i solidària

Entitats de l'economia social participaran a la jornada
Entitats de l'economia social participaran a la jornada | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El 7 de maig, amb motiu del dia mundial del comerç just, la Xarxa Solidària i la Xarxa d’Economia Solidària (XES) celebren una jornada de reivindicació que té com a element central una fira de productes d’entitats de l’economia social i solidària de la ciutat. La jornada començarà a les 10 del matí a la plaça d’Octavià i acabarà a les 14h. Durant el dia hi haurà una batucada de Mamatraka (12h.), la lectura del manifest pel comerç just (12:15h.) i el monòleg Oye Polo (12:30h.) de les humoristes Ana Polo i Oye Sherman.

Entre les entitats que hi participen destaquen Oxfam Intermón, impulsora de la iniciativa, així com Cal Temerari, el Cabàs, l’Ateneu, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental o la Politja, aquesta darrera agrupant les diverses entitats i empreses socials agrupades sota el seu paraigua. elCugatenc participarà a la taula de la Politja, on es podrà adquirir la primera edició de Llibrets elCugatenc sobre la història del Celler Cooperatiu i del moviment rabassaire.

“Enguany, com cada any, des de les entitats solidàries i d’economia social que treballem tot l’any per un món més just, sortim al carrer per promoure alternatives de producció, comerç i consum més justes i sostenibles”, reivindiquen al manifest del mes del comerç just, “si reivindiquem un consum
més just, podem avançar cap a un model que posi la vida al centre”. Les entitats i empreses socials reivindiquen que a Sant Cugat ja existeix un teixit amb bones pràctiques comercials i salaris justos i dignes.

La concepció del comerç just té en compte aquests criteris així com l’eliminació del treball infantil, l’erradicació de la discriminació, l’assoliment de la igualtat de gènere, la llibertat d’associació, les bones condicions de treball, el desenvolupament de les capacitats, el respecte pel medi ambient, la generació d’oportunitats per a productores desafavorides i la transparència i responsabilitat en els processos de fabricació i comercialització. En aquesta ocasió també se sumen explícitament a la campanya #BancaArmada, que pretén potencial les finances ètiques i pressionar els grans bancs perquè no inverteixin en armament.

El mes del comerç just s’allargarà més enllà de la jornada del dissabte amb els actes següents:

– 10 de maig a les 19h. a l’Ateneu: Xerrada-col·loqui Fes que els teus diners pensin com tu: banca i assegurances ètiques, a càrrec d’Intermón Oxfam i l’Associació FETS.

– 11 de maig a les 18h. a Cal Temerari: Projecció del documental La febre de l’or seguit d’un col·loqui a càrrec de Medicus Mundi Mediterrània.

– 14 de maig a les 12:30h. al mercat de pagès de Mira-sol: Xerrada sobre sobirania alimentària i comerç just, a càrrec de la Xarxa de Consum Solidari.

– 21 de maig a les 11:15h. Açals Jardins de Sant Francesc: Espectacle infantil Amb gust de cafè en el marc de la jornada Fem Barri de la Xarxa Sant Francesc – Monestir.

– Del 7 al 21 de maig, exposició sobre comerç just al Casal de Mira-sol.

– Del 7 al 24 de maig, exposició de la Coordi Comerç Just i Finances Ètiques a la Casa de Cultura.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article