Els Diables recuperen l’Encabronada i estrenen cabrits

La festa tindrà quatre bèsties convidades: el Cap Ullu de Rubí, el Pollo del Prat, el Drac Astharoth de Carles d’Estrac i el Drac Baluk de Terrassa

per Jordi Pascual Mollá

Cultura

Presentació de l'Encabronada
Presentació de l'Encabronada | Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després de dos anys d’aturada, el cap de setmana del 20 al 22 de maig Sant Cugat tornarà a viure la festa gran dels Diables, l’Ecabronada; una celebració que pretén esdevenir tradició que va començar al 2015 amb la creació de la llegenda del boc de Can Vernet i el primer despertar de la bèstia. Aquest 2022, a més, estrenaran els cabrits, dues noves figures creades i utilitzades pels infants de la colla.

Ho han presentat aquest dimecres per la tarda en una roda de premsa en què també han anunciat que la recaptació solidària de les paneres i de la trobada de percussió anirà a parar a l’entitat Gilgal Solidari, que desenvolupa tasques d’inclusió al barri del Monestir - Sant Francesc. La celebració també estrenarà música, composta per Arnau Ferrer, tal com ja va avançar el president dels Diables, Roger Ricart, al FOCUS sobre patrimoni.

L’Encabronada tindrà de nou Ramon Barnils com a espai principal. Començarà el divendres 20 de maig a les 18:30h. amb el toc d’inici, seguit del cercavila per anar a despertar el boc al pont de Can Vernet i un primer correfoc de tornada. El dissabte a les 20:45h. serà el correfoc central, que dona nom a la celebració, i posteriorment, a les 22h. hi haurà el bany de foc. El diumenge es tancarà la celebració amb una traca de fi de festa de 200 metres a les 18:30h.

Pel mig hi ha un munt d’activitats com ara lluïments, una ballada dels Bastoners, una gimcana de llegendes, la ruta en bici amb la Unió Ciclista, la participació dels Geganters, vermut musical, concerts i un mercat d’artesania amb atraccions de fira ecològiques a la rambla del Celler, entre d’altres. Pots consultar el conjunt d’activitats previstes així com el recorregut dels correfocs al peu d’aquest article.

En aquesta edició els Diables han convidat les següents bèsties d’altres municipis: el Cap Ullu de Rubí, el Pollo del Prat, el Drac Astharoth de Carles d’Estrac i el Drac Baluk de Terrassa. Es podran veure el dissabte de 10 a 12h. Exposades a la plaça de la Vila i a partir de les 12h. en la passejada de bèsties. La tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, també ha participat a la roda de premsa i ha posat en valor la constància dels Diables per crear una tradició que també posa en valor el patrimoni material que és el pont de Can Vernet, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article