Els docents mantenen el pols: talls de carrers cada dijous i nova convocatòria de vaga
L’assemblea de docents de Rubí i Sant Cugat preveu mobilitzar-se cada dijous a l’hora del pati, una acció que ha començat aquesta setmana
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Aquest dijous a l’hora del pati desenes de docents han tallat els carrers dels entorns dels seus centres escolars en una convocatòria de l’assemblea de docents de Sant Cugat i Rubí. És una mobilització que manté les reivindicacions de la vaga d’ensenyament del març i que pretenen repetir cada dijous.
La convocatòria ha coincidit amb l’anunci d’una nova vaga: el 25 de maig i el 9 de juny amb vaga durant tot el dia i el 17 de maig i el 2 de juny amb aturades parcials entre les 8 i les 10 del matí. Està convocada per l’USTEC, CCOO, la Intersindical, el Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS), UGT, CGT i FEUSOC. Diversos d’aquests sindicats, amb l’aFFaC i el Sindicat d’Estudiants, també han convocat a una manifestació per l’educació pública de qualitat el proper 14 de maig a les 12h. a plaça Universitat de Barcelona.
“Després de la vaga de cinc dies es van trencar les negociacions perquè el Departament no cedia en cap aspecte”, denuncia Marina Puente, professora de l’institut Leonardo da Vinci, que ha atès els mitjans en el marc de la mobilització a aquest centre educatiu, “el dimarts següent tenim una altra assemblea per preveure accions a nivell local”. Amb la convocatòria d’aquest dijous l’assemblea pretenia fer una protesta en què l’alumnat pogués participar activament, com s’ha vist al Leonardo amb uns pocs alumnes sumant-se al tall del carrer i preparant una pancarta.
Es mantenen les reivindicacions del març: una negociació sobre el canvi de calendari i de currículum, l’estabilització del personal en abús de temporalitat, arribar a tenir un pressupost per a educació del 6% del PIB i revertir les retallades amb mesures diverses com la reducció de ràtios, el retorn als horaris lectius previs a les retallades, incrementar el personal d’atenció directa a l’alumnat, la retirada del decret de plantilles i l’equiparació salarial del professorat de Formació Professional, entre d’altres.
D’entre totes elles Puente fa èmfasi en quatre reivindicacions bàsiques: “Ens han imposat el nou currículum d’ESO i batxillerat i a més no hi ha prou inversió, no s’han revertit les retallades i ens demanen treballar amb recursos que no tenim per atendre la diversitat”. Davant de les declaracions del conseller Josep González-Cambray demanant diàleg i dient que són els sindicats els que trenquen la negociació quan no s’asseuen a dialogar, la docent respon: “Tot està ple de fal·làcies, ja es van asseure a negociar i no en van treure res de clar. A veure si amb aquestes noves mobilitzacions tornen a asseure’s i troben un punt en comú perquè la no negociació és flagrant ”.
Els docents mantenen el pols iniciat al març amb unes jornades de vaga que van començar amb un seguiment de gairebé el 40% al servei territorial del Vallès Occidental, segons les dades del govern de la Generalitat, tot i que en els dies següents va baixar el percentatge de seguiment. A Sant Cugat un dels moments més àlgids va ser el 28 de març, quan desenes de docents van irrompre a l’acte d’ERC amb l’alcaldessa i alcaldable Mireia Ingla i el president Pere Aragonès per demanar la dimissió del conseller Cambray.
Consulta la galeria d'imatges de la mobilització al Leonardo da Vinci.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari