Torna el Punkugat amb la voluntat d’esdevenir una cita obligada i necessària

El 14 de maig se celebrarà la segona edició del festival, que se solidaritza amb les santcugatenques encausades pel tall de vies de la vaga feminista del 2018

per Jordi Pascual Mollá

Cultura

Primera edició del Punkugat al 2019
Primera edició del Punkugat al 2019 | Punkugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El 14 de maig Againsters, Bomber, Brux, Fetus, Kasparrata, Les Buch i Splinters seran a Sant Cugat en la segona edició del Punkugat, un festival de música punk nascut al 2019 i aturat durant dos anys per les restriccions de la COVID-19. Després de no haver-se celebrat dues edicions, el festival torna reivindicant-se com a “festival de punk de referència del Vallès”.

El parc de Can Vernet acollirà el retorn del Punkugat des de les 17:30h i fins ben entrada la nit. Hi haurà servei de barra i d’entrepans. És un festival autoorganitzat i autofestionat per diversos santcugatencs amants del punk, que es marquen l’objectiu de donar presència a aquest estil musical a la ciutat i esdevenir una referència comarcal com “una cita obligada i necessària”.

La segona edició del festival se solidaritza amb 8 Mil Motius, campanya de suport a les set santcugatenques encausades pel tall de vies de la vaga feminista del 2018. La Fiscalia els demana tres anys de presó i 26.100,34 euros de responsabilitat civil amb una acusació de desordres públics, una situació que ha portat el moviment feminista santcugatenc a apuntar Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat i els Mossos d’Esquadra com a responsables d’aquest cas.

Les santcugatenques encausades ja tenen data per al judici, que serà al gener del 2023. Com a mostra de suport, el Punkuat tindrà un espai perquè el col·lectiu vengui marxandatge per finançar la causa. La primera edició del festival va ser l’any 2019 amb cinc grups: Panellet, Dröpols, Zombi Pujol, Ratpenat i Sandré.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article