El govern preveu executar la reurbanització del carrer Abat Marcet al juliol

La mobilitat a l’entorn de l’escola Collserola i l’ús de la Villa Montserrat han estat els altres dos aspectes més tractats al Consell del Centre-Est

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Trobada del Consell de Barri del Centre-Est a la Casa de Cultura
Trobada del Consell de Barri del Centre-Est a la Casa de Cultura | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Amb un cost de 714.000 euros, el govern pretén executar les obres de reurbanització del carrer Abat Marcet a partir del 4 de juliol. Ho ha anunciat el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, José Gallardo, al Consell de Barri del Centre-Est abans que l’adjudicació s’hagi publicat a la plataforma de contractació pública. El projecte es manté intacte després que els propietaris del carrer votessin a favor de la proposta, tancant així el debat generat per la tala de l’arbrat.

Gallardo ha explicat que l’obra es farà en dues fases: primer una vorera i després l’altra, permetent així mantenir la circulació. A més, els arbres tindran un reixat de ferro que eviti que les arrels aixequin la vorera i facin malbé les canonades. També s’ha tingut en compte la distància entre l’enllumenat i l’arbrat per evitar que les fulles dels arbres tapin els fanals.

El projecte pren de referència el procés participatiu iniciat el mandat anterior per determinar que com serà cada vorera i preveure una reducció de l’amplada de la calçada per permetre l’ampliació de les voreres. A la banda dels números senars la vorera serà de de 180 centímetres amb un arbre cada 8 o 11 metres mentre a la banda dels dels parells la vorera serà d’entre 195 i 300 centímetres, reduïda puntualment a 160 centímetres pels escocells dels arbres. Hi haurà 62 arbres (arbre del ferro) i 40 places d’aparcament.

Aquesta actuació representa una de les actuacions per afavorir l’accessibilitat al barri de Sant Francesc. També ho ha estat la pacificació de l’entorn de l’escola Collserola amb la vianantització del carrer Abat Escarré i d’una part de la rotonda d’accés a l’escola, una actuació que Gallardo ha explicat també al Consell. Per ara rebutja la possibilitat de convertir en doble sentit el darrer tram de l’avinguda Ragull per facilitar l’accés al carrer Joan XXIII, una petició veïnal que el regidor no veu clara perquè suposaria afavorir la mobilitat de vehicles a motor dins de la trama urbana en lloc de desviar-los a la ronda.

En clau de mobilitat, el regidor de Mobiltiat també ha explicat que es preveu fer l’obra definitiva d’instal·lació de paviment natural a base de resines al camí Crist treballador durant l’estiu. Mentrestant, per reduir l’afectació a les famílies que porten els seus infants a l’escola Avenç, es fan tasques de manteniment amb un camió cuba i l’arranjament dels sots. De l’àmbit de la Torre Negra, el govern també ha dit que es mantenen reunions amb el veïnat de la rambla de Can Bell per facilitar-los l’arribada del transport públic, una operació que dependrà del traspàs de la gestió a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Villa Montserrat, pendent de definir-se l’ús

Un altre dels grans afers tractats al Consell d’aquest dilluns ha estat l’ús de la Villa Montserrat, el xalet adquirit per l’Ajuntament la cruïlla entre l’avinguda Cerdanyola i l’avinguda Torreblanca. El 9 de març es va constituir un grup de treball per explicar l’estat de l’edifici i el seu valor patrimonial. El veïnat demana que sigui un espai obert a tota la ciutadania, amb la possibilitat d’acollir algun servei sanitari i protegint els elements patrimonials.

Segons la presidenta del Consell, Esther Madrona, hi ha propostes d’autogestió i d’afavorir la trobada del veïnat. El repte és gran ja que, diu, cal fer moltes reformes i ajustar-se a la limitació d’espais. Preveu que al juny es faci una nova reunió del grup de treball per seguir treballant la proposta.

Activació de la Nevera Solidària i propera festa Fem Barri

La reunió del Consell també ha servit per informar de la propera posada en marxa del projecte de nevera solidària, un punt per deixar i recollir menjar. L’objectiu, ha explicat Toni Gual en nom de la Xarxa Monestir - Sant Francesc, és que els comerços puguin destinar-hi els seus excedents perquè les persones que ho necessitin els puguin agafar. Fa més d’un any que es va començar a crear la proposta però les dificultats burocràtiques han impedit activar-ho abans. Per ara encara no hi ha una data concreta d’inici. El 17 maig a les 18:30h. es farà una xerrada al Xalet Negre per informar del projecte.

El dissabte 21 els jardins de Sant Francesc acollirà la jornada Fem Barri, que començarà a les 10 del matí i acabarà després de dinar, amb la participació de diverses entitats del barri. Entre les aportacions de les entitats, Gilgal Solidari també ha informat que al rober solidari necessiten de forma urgent roba i sabates d’home per a la primavera i l’estiu (es pot portar al carrer Borrell, 35-37, de dilluns a dimecres de 17 a 19h. i els dimarts, dimecres i dijous de 10 a 13h.).

Pressupostos participatius

Finalment, la reunió del Consell de Barri ha servit per recordar l’inici del procés dels pressupostos participatius 2022-23, amb 1,5 milions d’euros de pressupost i l’obertura del període de presentació de propostes. També s’ha fet un repàs la grau d’execució dels projectes d’anys anteriors, els detalls dels quals pots veure al document adjunt al peu d’aquesta notícia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article