El Cedre guanya de nou el manteniment de les zones verdes del nord del municipi

El Tribunal Català de Contractes va anul·lar l’adjudicació anterior i va obligar a fer un nou concurs

per Jordi Pascual Mollá

L' Agutzil

El concurs anterior havia estat anul·lat parcialment
El concurs anterior havia estat anul·lat parcialment | Tino Rubio
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Durant dos anys i amb la possibilitat d’una pròrroga d’un any més, l’empresa Jardineria el Cedre SL s’encarregarà de la conservació i del manteniment de les zones verdes i de les jardineres del nord de Sant Cugat. L’empresa cobrarà 1,8 milions d’euros per la tasca dels dos anys de contracte, que suposa actuar a parcs, jardins, places enjardinades, espais verds rústics, rieres, patis d’escoles de primària i bressol públiques, l’arbrat dels espais verds i de les jardineres.

Així ha quedat definit al nou concurs públic realitzat per l’Ajuntament després que el Tribunal Català de Contractes anul·lés l’adjudicació del lot 3 del concurs anterior arran d’un recurs de presentat per l’empresa Espais Verds del Vallès SA, antiga encarregada d’una part d’aquest servei i participant en el concurs públic, en considerar que la puntuació de la valoració dels aspectes de quantificació subjectiva es va fer de forma “arbitrària, irracional i incongruent”, especialment a l’apartat referent a la proposta d’organització del servei a prestar pels equips de treball.

El Cedre ja havia guanyat el concurs anul·lat per una diferència mínima de 0,20 punts i ara torna a emportar-se aquest contracte amb una puntuació final de 87,9 sobre 100; a 0,49 punts de diferència respecte a la segona classificada, Fomento de Construcciones y Contratas, i a 4,61 d’Espais Verds del Vallès, la tercera empresa amb més puntuació. Hi van participar sis empreses però dues van ser excloses per no haver assolit la puntuació mínima.

A l’adjudicació es tenia en compte com a element principal l’oferta econòmica de cada empresa (38%) i també altres aspectes referents al preu que podien sumar un màxim de 16 punts. Al marge del preu, es tenia en compte l’organització dels equips (17%), l’elaboració del pla de gestió ambiental (14%), la proposta d’inventari de la xarxa de reg (6%), millores addicionals (2,5%), el pla d’accions per a la millora de la comunicació a la ciutadania (5%) i el pla de formació i millora del coneixement (1,5%).

La propera formalització d’aquest contracte també suposa un pas en la regularització de serveis que es presten fora de contracte. El venciment del contracte de manteniment de zones verdes va suposar que l’Ajuntament mantingués el servei en continuïtat de contracte fent pagaments de factures a l’espera de la seva regularització. La suspensió de l’adjudicació del lot 3 va allargar aquesta situació amb pagaments a l’empresa el Cedre, esdevenint la tercera empresa que més diners ha rebut fora de contracte durant aquest mandat amb 1,4 milions d’euros.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article