Reconeixement i veterania identifiquen l’exposició ‘5 artistes, 394 anys’

Emilia Castañeda, Josep Cruañas, Bernat Sarsanedas, Jordi Rollán i Lluís Ribas exposen a l’Espai Lluís Ribas

per Mariano Martínez

Cultura

Emilia Castañeda i Lluís Ribas a la inauguració de l'exposició
Emilia Castañeda i Lluís Ribas a la inauguració de l'exposició | Mariano Martínez
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

A l'espai Lluís Ribas es va inaugurar el dimecres 4 l'exposició 5 artistes, 394 anys. Els artistes exposats són la Emilia Castañeda, Josep Cruañas, Bernat Sarsanedas, Jordi Rollán i Lluís Ribas. És una exposició definida per la singularitat, que esta marcada per varis trets. A la inauguració estaven presents l'Emilia Castañeda i el Lluís Ribas perquè la resta de participants a l’exposició no van poder assistir per problemes d’agenda o d’edat.

El primer tret a destacar és la reconeguda valoració de la pintura de tots ells, la trajectòria de premis i reconeixements tant a nivell nacional com internacional i la llarga carrera al món de l'art. No entraren en aquesta article a detallar els currículums i guardons que atresoren, només diem, com mostra d'aquest reconeixement, que tots són socis de mèrits del Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Fàcil deduir el segon tret pel noms del cartell i pel títol. Entre tots ells sumen la xifra, quasi rodona, de 394 anys. És la generació més veterana de del nostre elenc d'artistes, la generació que ha marcat una època, un referent per les generacions que han anat a darrere en el mon de l'art.

I l’altre tret de singularitat d'aquesta exposició és el lligam d’amistat que els uneix, “companys de tota la vida” ens comenta el Lluís. I el motiu principal de reunir tots aquest artistes de primera línia “és una mostra d'agraïment per la seva generositat col·laborant en l'exposició per recaptar fons per Ucraïna. És un petit homenatge per la seva trajectòria professional i per la relació que ens uneix”. I el tancament de l'exposició solidaria? “Tot un èxit, s'ha recaptat a prop d’11.000 euros”.

L'espai de la sala és reduït, per la qual cosa només hi ha dues obres de cadascun, però podem apreciar els trets i la singularitat de l'obra de cada artista, prou coneguda per no haver de descriure-la en aquestes línies.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article