Els Gausacs recuperen Sant Ponç després de dos anys d'aturada per la pandèmia

Els Bordegassos de Vilanova i els Moixiganguers d'Igualada visitaran la ciutat després de dos anys sense celebrar-se la diada

per Jordi Pascual Mollá

Cultura

La cultura popular va viure una aturada per la pandèmia
La cultura popular va viure una aturada per la pandèmia | Localpres
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els Castellers de Sant Cugat celebraran aquest diumenge la diada de Sant Ponç a la plaça d’Octavià, una jornada que recuperen després de dos anys d’aturada per la pandèmia. Ho fan en plena quinzena verda, un seguit d’activitats que van començar el passat 29 d’abril i que han permès obrir els assajos així com altres activitats, com ara el torneig de volei celebrat el dissabte passat al parc de Can Vernet i l’actuació a la diada del Roser de Maig a Cerdanyola.

Sant Ponç serà com cada any la culminació d’aquesta celebració, amb un assaig especial el divendres a les 20h., seguit d’un #pizzendres. La festivitat seguirà el dissabte, donant-se a conèixer el veredicte del 8è premi literari Gausacs amunt al matí. El premi té dues categories infantils, una d’ESO, batxillerat i cicles formatius i una d’adults i premia narracions, poesies i microrrelats. Aquest any s’ha escollit el retrobament com a tema.

Per la tarda hi haurà un concert infantil, un pilar caminant al carrer de la Torre –una estructura difícil de mantenir i les vigílies de Sant Ponç, que culminaran amb un sopar popular, concerts de l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i Electrogralla. El diumenge serà el dia gros, amb les matinades a les 9h. i la diada a les 12h. Al final hi haurà un dinar de carmanyola i música de punxadiscos a la plaça de l’U d’octubre. Es acompanyaran els Bordegassos de Vilanova i els Moixiganguers d'Igualada.

Els castellers han estat l’entitat de cultura tradicional més afectada per la pandèmia, amb l’aturada dels assajos i les actuacions durant més temps. El retorn de la diada de Sant Ponç forma part del rellançament postpandèmia, que coincideix amb la consecució dels avals per tenir el nou local social mitjançant un crèdit amb Coop57. L’any passat va ser el 25è aniversari dels Gausacs, el que els ha animat a emprendre projectes com fer un cens històric dels castellers i seguir avançant en projectes en clau de gènere i culturals.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article