Aldo Ciprian es postula com a precandidat a l’alcaldia per Ciutadans

L’agrupació pot rebre més candidatures i les haurà de validar abans d’escollir la persona que encapçalarà la llista de les municipals del 2023

per Jordi Pascual Mollá

Política

Aldo Ciprian, portaveu de Ciutadans
Aldo Ciprian, portaveu de Ciutadans | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’actual portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, torna a postular-se com a candidat a l’alcaldia per a les eleccions municipals de maig del 2023. Per ara ho ha comunicat als companys de l’agrupació local, que haurà de fer una assemblea per validar la seva precandidatura i les altres que puguin sorgir. Si hi ha més d’una candidatura, la militància haurà d’escollir qui esdevé cap de llista i, en cas de només tenir la candidatura de Ciprian, només caldrà la ratificació pel partit a nivell nacional.

Així ho ha anunciat el portaveu en una entrevista a Televisió de Sant Cugat. Segons explica a elCugatenc, el més difícil de la decisió era “trobar la voluntat de fer-ho després de vuit anys a l’oposició”: “Puc aportar l’experiència per seguir reivindicant aspectes a millorar com el transport, la Zona de Baixes Emissions, la càrrega impositiva del tribut metropolità o racionalitzar els patinets i les bicicletes”. Per ara no hi ha data per nomenar definitivament el cap de llista.

Ciprian reconeix que el partit viu una situació complicada però es mostra optimista tot dient que al 2015, quan Ciutadans va obtenir tres regidors, les enquestes els deixaven fora de l’Ajuntament. Al 2019 es van quedar a les portes del quart regidor. “Vivim una situació molt variable però sembla clar que al proper mandat serem més de cinc partits al Ple i sense una majoria clara, el que afavorirà el pacte per tirar endavant pressupostos i acords de ciutat”, valora.

Per ara no hi ha cap precandidatura per a esdevenir presidenciable a l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, un procés de selecció que Ciprian considera que hauria de seguir un procés similar al seu. En qualsevol cas, si es consolida la seva candidatura com a alcaldable també es podria treballar la candidatura a l’EMD posteriorment.

Ciprian va esdevenir regidor al 2015, quan es va presentar com a cap de llista de Ciutadans, aconseguint tres regidors que van revalidar al 2019. Actualment, però, el grup municipal té dos únics regidors després que Munia Fernández-Jordán abandonés el grup i es quedés com a regidora no adscrita al novembre. Durant el darrer mandat el grup municipal de Ciutadans s’ha mostrat especialment crític amb la proposta de mobilitat del govern tripartit així com amb el tribut metropolità. També ha insistit molt en el retard de la regularització de contractes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article