Aturen el desnonament d’una dona i la seva filla al carrer Indústria

La mobilització del Sindicat de Llogateres ha servit per ajornar el llançament durant un mes

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Una de les llogateres s'abraça amb unes amigues després de l'ajornament del desnonament
Una de les llogateres s'abraça amb unes amigues després de l'ajornament del desnonament | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Prop d’una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dimecres al matí al carrer Indústria per aturar el desnonament de Cristina i Ari, mare i filla. Durant tot el matí el Sindicat de Llogateres ha mantingut la mobilització fins que han aconseguit l’aturada del desnonament per la impossibilitat d’executar-lo, guanyant així gairebé un mes i mig fins a la propera data de llançament, el 21 de juny.

“Hem demanat més termini per negociar però no han volgut”, denuncia Cristina, “esperem que el proper dia vagi millor i ens ofereixin un lloguer social”. La seva filla també apunta que els serveis socials els han oferit un hostal a Cerdanyola però amb una resposta habitacional definitiva que podria trigar anys a arribar i per això han optat per demanar més termini de negociació amb la propietat: “Amb el Sindicat i l’assistenta social demanàvem entre cinc i sis mesos de marge però l’advocada de la propietat ens oferia uns pocs dies”.

“Celebrem la victòria d’haver aturat el desnonament gràcies a la gent”, ha dit Mariona Bota, membre del Sindicat, un cop aturat el desnonament, “tanmateix no és una victòria plena perquè la propietat segueix demanant el desnonament”. Des del Sindicat demanen un lloguer social al qual la propietat estaria obligada com a gran tenidor. Si bé, fonts properes a la propietat asseguren que quan va començar el procés judicial encara no es podia considerar un gran tenidor i, per tant, no tenen l’obligació d’oferir el lloguer social.

La concentració del Sindicat de Llogateres al carrer Indústria ha estat clau per aconseguir l'ajornament del desnonament | Jordi Pascual Mollá

El Sindicat apunta a Carlos Navarro Llunell com a propietari de tota la finca, persona amb qui no ha pogut contactar aquest diari. Tot i això, les fonts properes a la propietat que hem pogut consultar expliquen que es tracta d’un impagament des de fa cinc anys, amb intent de negociació i sense resposta dels serveis socials. És un posicionament que es contradiu amb la versió donada pel Sindicat, que parla d’impagaments amb motiu de la pandèmia i la negativa de la propietat a negociar un lloguer social.

Totes dues parts reconeixen les llogateres com a persones en situació de vulnerabilitat però mentre el Sindicat fa el possible perquè puguin conservar l’habitatge, la propietat diu que la resposta habitacional ha de venir de la mà dels serveis socials. “Fer-se rics a costa dels nostres lloguers és extremadament fàcil”, denuncien des del Sindicat, “no pararem d’assenyalar-lo públicament”.

Tot i que l’hora de llançament s’havia previst a les 12h., la concentració no ha acabat fins les 13:30h., moment en què les llogateres han donat a conèixer l’ajornament del llançament. Durant la protesta, les prop de 50 persones que s’han concentrat a la porta de l’immoble han cantat proclames com “força sindicat” o “no s’entén gent sense casa i cases sense gent”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article