El veïnat de l’avinguda Baixador pressiona el govern municipal, que insta l’EMD a aprovar el projecte

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha enviat una carta al president Puig perquè acordi el projecte amb el veïnat i l’aprovi a la Junta de Veïns

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD, Política

L'associació de veïns ha acudit a l'Audiència pública amb pancartes
L'associació de veïns ha acudit a l'Audiència pública amb pancartes | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Prop d’una desena de veïns de l’avinguda Baixador de Valldoreix han acudit a l’Audiència pública del maig a l’Ajuntament per demanar al govern municipal que es faci una capa de rodadura i arribar a un acord amb l’EMD per repartir-se les obligacions en la urbanització del carrer. El veïnat ha fet el salt a Sant Cugat el mateix dia que l’alcaldessa, Mireia Ingla, ha enviat una carta al president de l’EMD, Josep Puig, demanant que arribi a un acord amb el veïnat i que la Junta de Veïns aprovi el projecte.

La carta de l’alcaldessa respon a la petició feta per l’EMD a l’abril del 2021 perquè l’Ajuntament aprovés el projecte, una competència que correspon a l’EMD. A l’escrit, Ingla diu que és des de Valldoreix que s’ha d’arribar a un acord amb el veïnat i fer l’aprovació del projecte per posteriorment fer un conveni per repartir-se les obligacions, conscients que l’Ajuntament haurà d’assumir una part de l’actuació.

Ingla, preguntada per aquest mitjà a la roda de premsa prèvia al Ple, no ha entrat a valorar el descontent del veïnat amb el projecte tal com es troba actualment ni les queixes per la retallada d’alguns dels punts que havien demanat revisar per intentar abaratir el cost de l’obra i, en conseqüència, aconseguir que el veïnat pagui menys contribucions especials. L’alcaldessa deixa aquesta responsabilitat en mans de l’EMD.

El veïnat es mostra sobtat que la resposta a la petició de l’EMD hagi arribat un any tard i just després de la reunió govern-veïnat un cop havien anunciat la seva voluntat d’anar a l’Audiència pública. L’associació de veïns es mostra preocupada per la provisionalitat, perquè mentre no s’aprova el projecte segueixen sotmesos a fang i pols; una circumstància que Ingla també deixa en mans de l’EMD. El president Josep Puig ha desestimat fer declaracions al respecte.

Els veïns de l’avinguda que han acudit a l’Ajuntament ho han fet amb pancartes i voluntat d’esclarir la situació perquè saben que un cop hi hagi acord pel projecte caldrà que l’EMD i l’Ajuntament pactin l’aportació econòmica de cada administració. “Entenem que l’Ajuntament també està implicat perquè vau participar a la redacció del projecte”, valoren des de l’entitat, “no volem assistir més a cap partit de tennis”. Per ara, hauran d’esperar a consensuar el projecte i que aquest s’aprovi.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article