“Aquest acte incompleix la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea”, Ramon Segura ja és vocal d’ERC

El vocal ha promès el càrrec per “imperatiu legal” i posant en dubte la legalitat d’haver de fer el jurament

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Ramon Segura ja és vocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix
Ramon Segura ja és vocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

CONTRACRÒNICA. El substitut de Lluc Cahís a l’EMD de Valldoreix ja ha pres possessió. Al Ple d’aquest mes de maig Ramon Segura ha esdevingut el nou vocal d’ERC-MES i ho ha fet posant en dubte la necessitat de jurar el càrrec. Tot i això, n’ha pres possessió utilitzant la fórmula que molts representants independentistes han emprat d’ençà l’inici del procés independentista: “Per imperatiu legal i pel sufragi universal expressat a les urnes pels ciutadans que aspiren a una república catalana, ho prometo”.

Però el més curiós ha estat quan ha recriminat l’obligació de fer el jurament: “Vull deixar constància que aquest acte incompleix la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del 19 de desembre del 2019. L’Estat espanyol està sotmès a aquest tribunal i aquesta corporació municipal també. La ‘doctrina Junqueras’ estableix que la condició de càrrec electe s’adquireix des de la declaració oficial dels resultats, no cal cap altre requisit a l’hora de prendre possessió del càrrec, no cal jurar/prometre cap Constitució ni acceptar cap vassallatge. Demano que l’acta d’aquest Ple reculli aquesta irregularitat”.

Perquè Segura comença fort i posant sobre la taula l’eix nacional. Ell ha estat l’encarregat de presentar una moció sobre l’espionatge amb Pegasus en què es parla directament de “persecució política i judicial cap al moviment independentista català i especialment l’espionatge polític de l’Estat espanyol amb Pegasus”. És una proposta que s’ha aprovat amb el suport dels grups independentistes però que ha molestat PSC i Ciutadans, que han recriminat que els independentistes mai han esclarit les sospites d’un possible CNI català.

Tot i les discrepàncies polítiques, tots els grups han donat la benvinguda de bon grat al nou vocal, que té el repte de substituir un Cahís que havia estat capaç de treballar colze amb colze amb CUP-PC i PSC. Per ara ha tingut un primer Ple, aquells d’empenta i potser algun nervi que l’han portat a agrair a la resta de grups que cap hagi optat per impugnar la seva presa de possessió. José Miguel García (Ciutradans), que ja està habituat al joc polític, al qual respon des d’una pausa constant, li ha rebatut que no impugnaran l’acte però que això no suposa que el nou representant d’ERC no hagi de complir la Constitució i l’Estatut.

Així que l’EMD de Valldoreix recupera a poc a poc la normalitat i només falta suplir l’absència més dolorosa, la de la vocal Elena Degollada, que va morir el passat 29 d’abril i a qui faran un acte d’homenatge el proper 2 de juny a les 19h. Segons el president Josep Puig ja tenen una persona que ocuparà el seu lloc a la Junta de Veïns i que prendrà possessió al proper Ple tot i que per ara no ha dit el seu nom. ERC-MES, per la seva banda, presentarà formalment Segura en una convocatòria de premsa el proper 30 de maig.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article