Puig sobre l’avinguda Baixador: “La carta de l’alcaldessa no té cap tipus de valor perquè és un document no oficial”

El veïnat ha acudit a l’Audiència pública per seguir amb la reivindicació per la urbanització del carrer que ja van portar dilluns al Ple de Sant Cugat

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

El veïnat de l'avinguda ha acudit a l'Audiència pública de l'EMD. El dilluns també van acudir a la de l'Ajuntament
El veïnat de l'avinguda ha acudit a l'Audiència pública de l'EMD. El dilluns també van acudir a la de l'Ajuntament | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Diversos integrants de l’Associació de Veïns de l’avinguda Baixador han acudit a l’Audiència pública del Ple de maig a l’EMD de Valldoreix, ampliant així la reivindicació que van fer dilluns a l’Ajuntament de Sant Cugat. És en aquest marc que el president, Josep Puig, ha donat l’única resposta fins el moment a la carta que l’alcaldessa, Mireia Ingla, va enviar-li demanant un acord amb el veïnat i l’aprovació del projecte d’urbanització a la Junta de Veïns: “La carta de l’alcaldessa no té cap tipus de valor perquè és un document no oficial”.

Segons el president no hi ha hagut manera d’entendre’s amb l’Ajuntament per aconseguir un conveni que esclareixi les actuacions i el pressupost a assumir per cada administració, un pas que Ingla defensa que s’ha de fer un cop s’aprovi el projecte. Però el president apunta al nou secretari-interventor per dir que és ell el que considera que abans de fer aquest pas és el govern santcugatenc el que ha de ratificar els acords, fent referència al document que respon l’alcaldessa amb la carta i a un decret de presidència anterior: “Avui hem enviat una altra carta perquè ratifiquin els acords”.

Maria Masferrer ha estat l’encarregada de representar el veïnat a l’Audiència pública, tot incidint en la qüestió competencial i la responsabilitat de l’EMD d’aprovar el projecte. Ha demanat saber si es treballarà en els 10 punts proposats per l’associació per reduir el cost de l’obra i no només en els quatre acceptats pels serveis tècnic de l'EMD, quin serà el termini per tenir la modificació del projecte i l’aprovació inicial, quan estarà enllestida l’aprovació definitiva i si s’atorgaran llicències quan s’aprovi inicialment el projecte.

Davant de les preguntes del veïnat, Puig ha dit que s’està modificant el projecte i que a les reunions amb l’equip redactor acudeix el tècnic contractat pel veïnat, Francesc Serra, per defensar els 10 punts i no només les quatre. El president assegura que la modificació es podria enllestir en un termini aproximat de tres setmanes, allargant-se l’aprovació inicial durant els 30 dies posteriors i obrint-se posteriorment el període d’exposició pública abans de l’aprovació definitiva. També ha mantingut el compromís de tornar a atorgar llicències un cop es faci l’aprovació inicial.

Susanna Casta, vocal del PSC, ha seguit el fil de les peticions del veïnat per saber el criteri pel qual es va reduir el nombre de punts a revisar. Segons Puig, es tracta de criteris tècnics, com la petició de ratificació per part de l’Ajuntament. Ho ha respost ironitzant: “Estic jo equivocat, el secretari m’ha enganyat! És el secretari qui m’ha dit que s’ha de ratificar, han de donar el conforme”.

El govern defensa el trajecte fet des de la retirada de les torres d’alta tensió però el veïnat que ha acudit a l’Audiència ha demanat anar més enllà de l’històric i posar solucions a la situació actual, tant a la urbanística com les accions provisionals ja que actualment tenen molts problemes derivats de tenir el carrer per pavimentar. Una de les peticions del veïnat és, precisament, prendre accions per afrontar aquesta provisionalitat.

L’afer ha tornar a tensar la relació entre Valldoreix i Sant Cugat, motiu pel qual diversos vocals de l’oposició també han dit la seva. Jaume Sanmartí, representant d’ERC-MES, ha insistit que la carta de l’alcaldessa evidencia que el proper pas ha de ser de l’EMD. També ha insistit un dels afers preguntats habitualment per l’entitat veïnal: “A juliol del 2018 es va aprovar una llicència. Per què a uns sí i a altres no?” El president Puig s’ha compromès a revisar per què es va aprovar aquesta llicència però ha avançat que les condicions de la parcel·la són diferents.

Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC, ha recordat que el president pot anar al Ple de Sant Cugat i demanar incloure un punt sobre aquest afer a l’odre del dia: “Vostè hauria de defensar i saber explicar, clarificar davant de l’Ajuntament què passa. Fer anar els veïns d’un Ple a l’altra és innecessari”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article