El canvi de domicili de Puig fora de Valldoreix i la seguretat ciutadana, a l’Audiència pública

El president rep crítiques per haver marxat de la vila i pels incompliments en quant als robatoris, que atribueix a l’Ajuntament

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

El president Josep Puig ha reconegut el canvi de domicili
El president Josep Puig ha reconegut el canvi de domicili | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha reconegut que ja no viu a Valldoreix, un trasllat que ha fet per circumstàncies vitals tot i no desitjar-lo, tal com ha afirmat a l’Audiència pública del mes de maig. Ha estat la seva resposta a la pregunta de Francesc Cardoner, veí i expresident de l’EMD, que ha dit que hi havia la rumorologia que el president ja no vivia a la vila, posant el dubte el sentit de presidir la institució valldoreixenca si no viu a la vila.

“La gent que opina això no sap el que diu i, per tant, no tinc res més a respondre”, ha afirmat Puig arran de la pregunta, “no he d’intentar convèncer a ningú perquè tinc propietat a Valldoreix, la meva família és aquí...” El canvi de domicili de Puig no l’inhabilita com a president ni com a possible presidenciable a les eleccions de l’any vinent ja que la regulació de les EMDs preveu que el president pugui no residir a la vila i, en canvi, marca l’obligatorietat que els vocals si hi estiguin empadronats.

L’Audiència pública ha estat marcada també per les crítiques del veïnat del barri del Monmany en clau de seguretat ciutadana. Segons Eduard Orfeu, que ha acudit en representació d’altres veïns del barri, durant les darreres setmanes s’han repetit els accessos a patis i cases per part de persones alienes a la propietat, en algun cas encaputxades. Altres veïns han trobat joies disperses pel bosc del voltant del barri. Davant d’aquesta alerta ha preguntat quan s’instal·laran les càmeres de seguretat promeses pels governs de Valldoreix i Sant Cugat i quan s’obrirà la subcomissaria de barris, que es preveu fer a la vila.

El president Puig ha dit que la responsabilitat d’aquests dos afers és de l’Ajuntament de Sant Cugat i que des de la presidència de l’EMD ha insistit perquè es compleixin els compromisos: “Ho hem reclamat però no hi ha manera”. Ha convidat el veïnat a fer la petició al regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol. També ha dit que, més enllà de les alertes enviades pel veïnat a través d’un xat de Whatsapp, cal que es presentin denúncies com a via per poder actuar.

Al públic de la sala de plens hi havia altres veïns, molts d’ells de l’avinguda Baixador per demanar la urbanització del carrer –un afer que tractem més a fons en una altra notícia. Molts d’ells han dit que el problema de seguretat ciutadana va més enllà del barri del Monmany. Una de les assistents també ha criticat el govern: “Em sorprèn l’actitud amb què es reben aquestes queixes, el seu llenguatge no verbal. Sembla que adopten una postura defensiva en lloc d’escoltar i tenir una acció proactiva”. El president ha demanat disculpes i ha dit que està preocupat per l’afer.

La vocal del PSC, Susanna Casta, veïna del mateix barri, ha assegurat que la problemàtica existeix i que ella mateixa va veure com una persona saltava al seu pati, un fet que s’ha compromès a denunciar. També Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC, ha fet un apunt sobre la seguretat tot dient que cal actuar a l’estació on, diu, es ven droga a menors. José Miguel García, vocal de Ciutadans, no ha introduït cap altre element però ha mostrat el seu descontent per l’incompliment de les promeses de seguretat ciutadana a la vila.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article