L’ocupació del Club de Golf marca l’inici de la setmana del desnonament amb data oberta al carrer Oceà Glacial

La propietat facilita una documentació en què s’especifica que la denúncia per assetjament immobiliari no té més recorregut

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Protesta del Sindicat de Llogateres a l'entorn del Club de Golf
Protesta del Sindicat de Llogateres a l'entorn del Club de Golf | Sindicat de Llogateres
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest diumenge al migdia desenes de persones cridades pel Sindicat de Llogateres van ocupar la seu del Club de Golf com a protesta pel desnonament amb data oberta de Carolina Soto, Núria Soto i la seva mare, a un habitatge propietat del president del Golf, José Miguel Torres. Era la prèvia al desnonament amb data oberta que està previst entre el 23 i el 27 de maig després de tres ordres de llançament anul·lades. El Sindicat farà convocatòries diàries per intentar aturar el desnonament.

La protesta del diumenge va consistir en càntics i el desplegament de pancartes però la premsa no en va poder fer seguiment perquè va ser expulsada de l’acció per part d’algunes persones que hi havia al recinte. Des del Sindicat també critiquen empentes i insults d’alguns dels usuaris del golf. A més, a fora de l’edifici, van arribar fins a sis vehicles de la policia, que van intentar negociar amb els manifestants. Finalment els activistes van sortir del recinte pel seu propi peu.

“Tornem a ser aquí a la seu del club per deixar-li clar que les seves pràctiques mafioses no aconseguiran els seus objectius, que les seves amenaces ja no ens intimiden i que els seus diners no són res davant d’un poble que s’organitza per defensar la seva gent”, van cridar en la lectura del manifest aquest diumenge, “les nostres companyes ja fa més de 12 anys que pateixen l’assetjament del president del golf”.

Des del Sindicat acusen Torres d’enganyar els jutges, de falsejar pressupostos i de demanar dates obertes: “Per molt que els jutges ens tornin a donar la raó, ningú traurà tots aquells anys d’angoixa i patiment a les nostres companyes”. Recorden que es tracta d’un contracte indefinit de renda antiga que la propietat pretén deixar sense efecte basant-se en una ruïna econòmica –un dels pocs supòsits en què es pot rescindir un contracte com aquest– que les llogateres asseguren que ha estat falsificada.

Des que a la setmana passada el Sindicat va anunciar la nova data oberta del desnonament, la propietat ha facilitat nova documentació als mitjans: “Voldríem informar que el passat 16 de maig del 2022 el Ministeri Fiscal es va adherir al nostre escrit davant la repetida denúncia per presumpte assetjament immobiliari, quedant així desestimat ja que existeix sentència absolutòria pels mateixos fets”. La propietat critica que les llogateres emprenguin denúncies per assetjament immobiliari i en facilita la sentència absolutòria del 2016, i altres documents judicials i administratius paral·lels. També recorden el desistiment d’una causa per una presumpta estafa processal denunciada per les llogateres emès al gener pel Jutjat de Rubí.

La judicialització del cas és una de les claus del desnonament amb data oberta d’aquesta setmana ja que, segons les llogateres, la justificació de la ruïna econòmica que motiva el desnonament està basada en la falsificació de documents de l’Ajuntament, motiu pel qual han presentat una demanda per estafa processal a la qual s’ha personat l’Ajuntament i que està pendent de l’Audiència Provincial de Barcelona. Esperaven que l’obertura de la via penal servís per aturar l’ordre de llançament.

Les afectades asseguren que el valor real de l’immoble és de més de 205.000 euros i no de menys de 35.000 tal com ha presentat la propietat i que la rehabilitació per la qual es va fer l’informe municipal va costar poc més de 15.000 euros i no 56.000 com apuntava la propietat per justificar la ruïna econòmica. Paral·lelament també van emprendre la nova denúncia per assetjament immobiliari.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article