Núria Gibert deixa el govern i torna l’acta de regidora

Simarro assumirà les carteres de Gibert i el grup municipal encara no ha anunciat qui ocuparà el lloc que queda vacant

per Jordi Pascual Mollá

Política

Núria Gibert ha anunciat la seva renúncia al càrrec aquest dilluns
Núria Gibert ha anunciat la seva renúncia al càrrec aquest dilluns | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, deixa el govern i torna l’acta de regidora, una renúncia que es farà efectiva al Ple del 20 de juny. Havia estat candidata de la CUP-PC al 2015 i al 2019 però a les eleccions del 2023 ja no podia repetir als llocs de sortida de la llista per la limitació de dos mandats que s’aplica el partit. La renúncia de Gibert obliga a buscar un relleu al grup municipal que encara no s’ha anunciat i una reestructuració al tripartit.

En roda de premsa han anunciat que Marco Simarro, que actualment ostenta la regidora de Participació i Barris i de Joventut, prendrà les responsabilitats de Gibert i la persona que entrarà al seu lloc prendrà les de Simarro. Els cupaires prenen el compromís de seguir treballant en l’aplicació del pacte de govern, del programa amb què es van presentar a les eleccions i el Pla d’Actuació Municipal (PAM).

Gibert deixa la política institucional però no l’activitat política com a militant i activista. “Les persones vulnerables no són perdedores”, ha dit en el seu comiat com a regidora, “l’Ajuntament es una gran eina al servei de les classes populars”. Segons la regidora, és una decisió política que ha de permetre un relleu al grup municipal que fa setmanes que es prepara.

Després de la roda de premsa en què Gibert ha anunciat la seva renúncia, l’alcaldessa, Mireia Ingla, ha agraït la dedicació de la regidora a través de les xarxes socials: “Mai oblidaré com vam treballar colze a colze en els dies més durs de la pandèmia”.

Al mandat anterior, Gibert havia estat cap de l’oposició com a portaveu d’un grup municipal de la CUP-PC que sumava quatre regidories. Aquest mandat els cupaires van perdre un regidor però van accedir al govern de la mà d’ERC-MES i PSC. Gibert va esdevenir llavors tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, un àrea des d’on va haver de fer front a la pandèmia. Ho explicava en una entrevista que va concedir a aquest mitjà al juny del 2020: “Com a serveis essencials hem hagut de reaccionar rapidíssim i restar a l’espera de com s’implementaven altres mesures a nivell general perquè no fossin excloents d’altres ajuts”.

D’entre els reptes que assumia al principi de mandat hi havia la visibilització dels serveis socials com uns serveis transversals i no només per atendre la vulnerabilitat, l’ampliació del Servei d’Informació i d’Atenció de la Dona (SIAD) i del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI i la millora de l’atenció i els serveis que es presten a l’Oficina Local de l’Habitatge (OLH). Durant aquests anys ha impulsat mesures com el servei de mediació de lloguers, el reforç dels serveis del SIAD i del SAI LGTBI, el nou Pla d’Igualtat i el canvi d’ubicació i ampliació de serveis de l’OLH, entre d’altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article