La Plataforma de Pensionistes es mobilitza per portar les especialitats als CAPs

Representants del col·lectiu s’han reunit amb els responsables del CatSalut al Vallès Occidental, que es comprometen a traslladar les reivindicacions al Departament

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Marxa de la Plataforma de Pensionistes aquest migdia
Marxa de la Plataforma de Pensionistes aquest migdia | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Prop de 40 persones s’han mobilitzat aquest dilluns al migdia al centre de la ciutat per demanar que les especialitats mèdiques es prestin directament als CAPs per evitar així els desplaçaments a Terrassa. És una crida de la Plataforma de Pensionistes en el marc de les mobilitzacions temàtiques mensuals, que aquesta vegada ha anat de l’Ajuntament a la seu del Servei Català de la Salut (CatSalut) a l’avinguda Lluís Companys, on han entregat les peticions als responsables del Vallès Occidental de l’Àmbit Metropolitana Nord del CatSalut.

Segons han explicat després de la reunió amb els representants de l’administració, les seves peticions seran traslladades al Departament de Salut. Concretament demanen que la població sigui informada de les especialitats existents als CAPs del municipi i que, en el marc de l taula de la sanitat, pendent de constitució, es debati quines especialitats hospitalàries es poden portar o retornar als CAPs.

“Tot plegat ha de facilitar la vida a la gent gran, evitant que s’hagi de traslladar a la Mútua de Terrassa per a qualsevol qüestió mèdica”, han reivindicat al manifest que signen conjuntament amb la Marea Blanca, en què també demanen que el 25% del pressupost de salut es destini a l’atenció primària, “a Sant Cugat, com en tants altres llocs, arran de la pandèmia de la COVID-19 ha desaparegut alguna especialitat i s’ha centralitzat el servei de pediatria, el qual hauria de ser present en cada un dels tres CAPs”.

La manifestació ha començat a les 12 del migdia davant de l’Ajuntament, on han anunciat que els quedarà una darrera mobilització aquest curs, el proper 13 de juny. Amb cartells en defensa de la sanitat pública, l’atenció primària i l’aproximació de les especialtats, han recorregut la rambla del Celler, el carrer Sant Bonaventura, un tram del carrer Valldoreix i del torrent de la Bomba, sense impedir la circulació de vehicles.

La Plataforma de Pensionistes va decidir al febrer que passaria a fer mobilitzacions quinzenals i, un cop al mes, temàtiques. Des de llavors s’han mobilitzat en contra de la bretxa digital a les oficines bancàries, per la reducció tarifària en els desplaçaments a la Mútua Terrassa i per l’aproximació de les especialitats als CAPs. A més, també van participar a l’acte unitari pel primer de maig, on van repassar les reivindicacions locals i generals.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article