El Sindicat de Llogateres crida a mantenir la mobilització després del desnonament del carrer Oceà Glacial

Prop de 80 persones es mobilitzen i apunten el jutge, els propietaris, els Mossos i el govern de la Generalitat com a responsables

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Manifestació del Sindicat de Llogateres al centre de la ciutat
Manifestació del Sindicat de Llogateres al centre de la ciutat | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Prop de 80 persones s’han mobilitzat aquest dimecres per la tarda pels carrers del centre de la ciutat per mostrar el seu rebuig al desnonament amb data oberta executat aquest matí al carrer Oceà Glacial. La protesta, convocada pel Sindicat de Llogateres, ha servit per apuntar les persones que consideren responsables del desnonament: el jutge, la propietat, els Mossos d’Esquadra i el govern de la Generalitat. En una roda de premsa final el Sindicat ha tornat a apuntar als propietaris de l’immoble, amb atenció especial a José Miguel Torres, president del Club de Golf.

Segons el Sindicat, el jutge de Rubí ha actuat sense tenir en compte la causa oberta a l’Audiència Provincial de Barcelona per presumpta estafa processal, ordenant així un desnonament tot i que “hi havia prejudicialitat”. A la propietat l’acusen de 12 anys d’assetjament immobiliari: “Pensen que poden comprar tot i tothom i s’han trobat tres dones al davant amb més dignitat de la que poden somiar tenir mai”.

Alhora han apuntat als Mossos d’Esquadra, que al matí han acudit i actuat sense negociació prèvia, tallant els carrers, impedint l’accés d’activistes, bloquejant el pas de l’advocada de les llogateres durant gairebé una hora i relegant la premsa a un espai des d’on no es veia l’habitatge on es produïa el desnonament. Els qualifiquen com a “braç armat d’aquesta escòria”. I això suposa apuntar també directament al govern de la Generalitat, a qui acusen de no haver aturat els desnonaments. Han fet un esment especial a ERC: “També és culpa vostra que hagin robat una casa a unes companyes”.

La manifestació ha començat a les 19:30h. a l’estació de Sant Cugat i ha recorregut l’eix de vianants fins a la plaça d’Octavià, on s’ha fet la roda de premsa. Pel camí han cantat en contra dels desnonaments i amb algunes consignes específiques del cas, que anomenen “desnonament de la vergonya”: “Proper lloc ocupat, el Golf de Sant Cugat”. També han enganxat cartells durant el camí.

El Sindicat de Llogateres fa una crida a mantenir la mobilització tot i que no concreten quines són les accions que desenvoluparan per no deixar de banda aquest cas, que manté la via judicial oberta a l’Audiència Provincial de Barcelona. També han fet una crida oberta a totes les persones que tenen problemes amb l’habitatge per apropar-se al col·lectiu i treballar el seu cas de forma col·lectiva.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article