Ramon Gutiérrez serà l’alcaldable d’En Comú Podem

La candidatura, que anunciarà la llista completa després d’estiu, treballa per recuperar la representació i intentar governar

per Jordi Pascual Mollá

Política

Ramon Gutiérrez, candidat d'En Comú Podem al 2023
Ramon Gutiérrez, candidat d'En Comú Podem al 2023 | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sant Cugat en Comú i Podem, units a la candidatura d’En Comú Podem, han escollit Ramon Gutiérrez com a candidat a l’alcaldia per a les eleccions de maig del 2023. Així ho han anunciat en una roda de premsa aquest dilluns al migdia. “Estic content que hi hagi hagut consens per triar el cap de llista”, ha reivindicat Gurtiérrez, després d’haver obtingut el vistiplau de les assemblees dels dos partits amb una única abstenció, sense mullar-se si entraran a un tripartit o quadripartit d’esquerres, “el nostre objectiu és transformar la ciutat i, per tant, clar que és governar; tenir l’alcaldia de la ciutat”.

Tot i que l’acord a nivell nacional marca unes quotes de presència de cada formació a la llista, el candidat defensa que treballen en el projecte, tenint en compte les persones que més poden aportar a la possible governança de la ciutat. Pren el compromís d’escoltar les diferents sensibilitats. “La llista ens ocupa però el nostre focus és estar en el programa, que és on haurem de gastar més esforços i temps”, ha defensat Gutiérrez, que diu que presentaran la llista després de l’estiu.

En la presentació del candidat, l’espai polític ha insistit en la necessitat de fer front a les desigualtats, l’individualisme i l’impacte climàtic, tot reivindicant-se com a municipalisme transformador. La cocoordinadora de Sant Cugat en Comú, Aina Balada, i el portaveu de podem, Amèrico Ologaray, han reivindicat el treball conjunt fet durant els darrers mesos per teixir la candidatura conjunta. Tot i que algunes decisions s’han de prendre amb assemblees separades, tenen un espai de coordinació que es troba mensualment.

Recuperar la representació

Gutiérrez va ser el candidat de Sant Cugat en Comú a les darreres eleccions municipals, en què va aconseguir 1.708 vots (2,7%) mentre Podem en va obtenir 1.176 (2,67%). Els 2.884 vots que sumaven les dues candidatures els haguessin situat com a sisena força política, amb més de la meitat de votants que va obtenir la CUP-PC, que va ser el darrer partit amb representació amb tres regidors i un 11,04% dels vots.

Amèrico Ologaray, Ramon Gutiérrez i Aina Balada | Jordi Pascual Mollá

El candidat ja va ser regidor al mandat anterior (2015-2019), quan va esdevenir càrrec electe amb Roser Casamitjana, tots dos a la llista d’ICV-EUiA. És cocoordinador de Sant Cugat en Comú i des de l’any passat forma part de l’executiva territorial de Catalunya en Comú al Vallès Occidental. El repte local de la formació política és recuperar la representació que van perdre al 2019. A més, a Valldoreix fan suport a la candidatura de Juanjo Cortés, que també aglutina ERC-MES, PSC, Gent per Valldoreix i l’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes.

Des de les passades eleccions, l’entorn polític dels Comuns i de Podem ha treballat per teixir una candidatura conjunta que van anunciar el novembre passat. Són conscients que poden aglutinar el vot d’esquerres descontent amb el tripartit, tal com va dir el propi Gutiérrez en la presentació de la candidatura conjunta: “El govern és millor que l’anterior però no és suficient perquè hi ha coses que queden a mitges i considerem que nosaltres podem aportar i fer algunes coses millor perquè aquest no és el nostre govern”.

Tot i la tasca de teixir l’aliança, Sant Cugat en Comú, Podem i posteriorment la candidatura conjunta han fet diversos comunicats i rodes de premsa sobre afers de la ciutat com ara la municipalització de serveis, el retard en l’aprovació dels pressupostos, l’aplicació del tribut metropolità, una proposta de mesures per a la reactivació econòmica i social postpandèmica o l’estabilització de places dels interins, entre d’altres. Durant les darreres setmanes han iniciat una campanya de presència als barris per intentar tenir la presència pública que van perdre amb la representació institucional.

Poc més d’un any després de les eleccions, Gutiérrez va explicar en una entrevista a aquest mitjà que havien d’aspirar a millorar el resultat del 2015: “El nostre objectiu era créixer però si haguéssim anat plegats amb Podem sembla que tampoc haguéssim crescut gaire. Hem d’aprofitar aquest temps per palpar els problemes de la ciutat. Ja portem un any de reunions amb entitats, col·lectius que potser teníem més abandonats... El nostre objectiu és recuperar la representació i créixer respecte al que teníem al 2015. Volem formar part de la majoria de govern. No vam ser prou ambiciosos perquè érem l’únic partit que no deia que volia l’alcaldia. Potser sí que hi hem d’aspirar”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article