El veïnat demana reduir el temps d’espera i allargar el servei de bus a demanda als caps de setmana a les Planes

El Consell de Barri també ha tractar afers com la manca de manteniment, els projectes pendents i un debat sobre com agilitzar l’òrgan de participació

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Reunió de maig del Consell de Barri de les Planes
Reunió de maig del Consell de Barri de les Planes | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Diversos dels assistents al Consell de Barri de les Planes d’aquest dilluns han demanat explicacions al govern pels canvis aplicats al transport a demana del barri, que des que connecta també Sol i Aire ha incrementat el temps d’espera. A més, també han demanat que el servei s’allargui al cap de setmana i dies festius pensant que la gent gran i persones amb mobilitat reduïda no tenen alternativa i, sense aquest servei, no es poden desplaçar durant els dies festius.

La presidenta del Consell, Alba Gordó, ha reconegut la situació i ha dit que la solució és difícil ja que l’Ajuntament segueix pendent del conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que ha de servir per traspassar les competències i preparar un nou concurs. Mentrestant, ha explicat, estudiaran que el servei a demanda de Sol i Aire també es presti des de la Floresta. Assegura que la problemàtica només es registra en hores punta.

El servei de transport públic en caps de setmana és una de les reivindicacions històriques del barri, que en la sessió del dilluns ha plantejat de nou els compromisos pendents. Ho ha fet especialment Emi Cruz, membre de la comissió de festes, que ha entregat una carta a la presidència amb un seguit de reivindicacions. Molts altres veïns han criticat el retard en l’aplicació d’alguns projectes com ara la tercera fase del carrer Sant Francesc d’Assís, les càmeres de Can Cortés, la retirada del cablejat aeri o l’arranjament de voreres i d’espais com les escales del ringo-rango –que resta tancat i el govern diu que caldria desmuntar l’actuació i fer-la de nou.

Així ho ha expressat també María Isabel Herranz, la nova presidenta de l’Associació de Propietaris i Veïns de les Planes, escollida la setmana passada i presentada formalment a la resta del veïnat a la reunió del Consell de Barri. La representant veïnal es mostra sobtada pel retard en l’aplicació de projectes i diu que la tasca de la nova junta serà precisament fer seguiment d’aquests afers. El dimarts vinent es reuniran amb el govern municipal per parlar d’aquest afer.

L'inici de la nova edició dels pressupostos participatius ha estat un dels afers tractats a la sessió | Jordi Pascual Mollá

La manca de manteniment i el sentiment de deixadesa

Han estat diversos els veïns que han advertit de la sensació de deixadesa que corre pel veïnat, tant per les accions referents a la mobilitat com per altres com la no-renovació de senyals de trànsit, la brutícia a les voreres o els contenidors habitualment plens. Tant Gordó com l’alcaldessa, Mireia Ingla, han pres nota d’algunes de les reivindicacions i també han dit que n’hi ha d’altres que trigaran més a solucionar-se, com la dels contenidors amb el nou contracte que tot just es prepara.

La manca de manteniment es fa extensiva també a equipaments com l’Espai ECO, ha denunciat una usuària, que ha demanat revisar les plaques solars i les bateries. Precisament l’entorn d’aquest espai serà arranjat amb la pavimentació i la instal·lació d’enllumenat, segons s’ha informat al Consell. També ha advertit que el servei de neteja no s’encarrega d’aquest espai, una situació que el govern reconeix i diu que no es podrà solucionar fins que s’adjudiqui el nou contracte.

Un Consell inoperant?

Davant de les queixes del veïnat, la remor sobre la utilitat d’un òrgan de participació com aquest s’ha mantingut constant. Així ho ha expressat Quim Prats, del Nostre Club, que considera que cal repensar el model de participació perquè no s’encallin els temes i perquè s’escolti més el veïnat. El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha defensat els canvis fets als espais de participació tot acceptant que hi ha marge de millora.

Al Consell també s’ha fet repàs del grau d’execució dels projectes dels pressupostos participatius de les edicions anteriors, d’on van sorgir propostes com fer un estudi de la mobilitat del barri, la instal·lació de cartells indicatius dels camins de Collserola, la millora de l’entorn de l’Espai ECO, la creació d’un espai familiar i la promoció d’un registre de professionals del barri. També s’ha animat al veïnat a presentar propostes a l’edició del 2022-23.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article