Ciutadans escull Aldo Ciprian per encapçalar la llista del 2023

El partit taronja es reivindica com l’únic que ha defensat el constitucionalisme a Sant Cugat

per Jordi Pascual Mollá

Política

Ciprian va esdevenir regidor al 2015, quan va encapçalar la llista de Ciutadans per primer cop
Ciprian va esdevenir regidor al 2015, quan va encapçalar la llista de Ciutadans per primer cop | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sense cap candidat alternatiu d’ençà que l’actual portaveu i cap de llista a les eleccions anteriors va anunciar la seva voluntat de liderar de nou el projecte polític a les eleccions del 2023, Ciutadans ha validat Aldo Ciprian com a alcaldable. Així ho ha anunciat el candidat, acompanyat del president del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, en una roda de premsa aquest dimarts per la tarda.

Ciprian esdevé alcaldable per tercer cop consecutiu però en un moment polític molt diferent. Al 2015 va ser capaç d’aconseguir representació local per primera vegada amb 4.727 vots (12,92%) i tres regidors. El partit feia el salt respecte al 2011, quan no va aconseguir representació amb 681 vots (2,25%), llavors amb Carme Gómez com a candidata i ell com a segon a la llista. Al 2019 el partit taronja va revalidar els tres regidors amb 5.188 vots (11,76%). Ara, però, la dinàmica nacional del partit els dificultarà tenir un bon resultat electoral.

“El moment de les majories absolutes ha acabat i tenir el major nombre de representants al plenari ens donarà un avantatge per aconseguir el propòsit de millorar la vida dels veïns”, ha reivindicat Ciprian, que es marca l’objectiu de revalidar els tres regidors o fins i tot créixer, “tenim l’avantatge que portem treballant 7 anys”. Tant ell com Carrizosa han reivindicat que Ciutadans ha estat l’únic partit que ha defensat el constitucionalisme a l’Ajuntament durant el mandat present.

“Ens enorgullim que l’equip que ha liderat Aldo hagi impulsat un munt d’iniciatives bones per a la gent de Sant Cugat”, ha reivindicat Carrizosa, “tenim bones perspectives perquè els ciutadans de la ciutat poden prendre’s el gust de votar el partit que els agrada”. Per ara no tenen cap calendari previst per a la confecció de la resta de la llista ni per a la presentació del programa polític.

Ciprian amb diversos militants del partit en la roda de premsa en què ha donat a conèixer la formalització de la candidatura | Jordi Pascual Mollá

Aldo Ciprian, regidor des del 2015

El candidat va esdevenir regidor al 2015 compaginant la representació política amb la seva feina professional. Aquest mandat ja s’han vist els primers problemes derivats de la dinàmica nacional del partit, amb la seva regidora i exdiputada al Parlament de Catalunya, Munia Fernández-Jordán, deixant el grup municipal i esdevenint regidora no adscrita des del novembre. Actualment, per tant, el grup municipal està conformat per dos regidors: ell i Sergio Blázquez, que al 2019 va ser presidenciable per Valldoreix.

El partit taronja manté la incògnita sobre la candidatura a l’EMD. Tot i que Ciprian va dir que per escollir un presidenciable segurament es faria un procés similar a l’emprès per escollir l’alcaldable –postulació i validació per l’agrupació local i nacional si només hi havia un candidat–, hores d’ara no han anunciat cap possible candidat per Valldoreix. Els taronja gairebé no tenen opcions d’obtenir la presidència i el resultat electoral determinarà si poden mantenir l’únic vocal que van aconseguir al 2015 i van revalidar al 2019.

Durant el darrer mandat Ciutadans ha esdevingut una oposició tant per al govern com per a Junts, a qui han apuntat pels 32 anys de governs convergents anteriors. S’han mostrat especialment crítics en afers com el retard en l’atorgament de llicències, els canvis de mobilitat aplicats pel govern –prioritzen la mobilitat elèctrica a la bicicleta–, el tribut metropolità i el retard en la regularització de contractes, un afer que a finals del mandat passat van portar a la Fiscalia. La retirada de la pancarta en favor dels presos independentistes de la façana de l’Ajuntament també ha estat gràcies a aquesta formació, que va portar l’afer a la justícia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article