Les AFAs es queden sense prou material de l’Ajuntament per a les festes de fi de curs

El govern intentarà llogar més material però la Coordinadora d’AFA considera que hi ha poc marge

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Festa de fi de curs de l'escola la Floresta
Festa de fi de curs de l'escola la Floresta | Cedida per Carola Alegre
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La Coordinadora d’Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) han advertit que les festes de fi de curs de les escoles no tindran el material suficient per celebrar-se després que l’Ajuntament els hagi comunicat que no podrà cobrir la necessitat de taules i cadires. Així ho confirmen fonts de la institució, que asseguren que han tingut una petició de material superior a la d’anys enrere tant per part de les AFAs com d’altres entitats, motiu pel qual intentaran llogar més material.

Des de la Coordinadora adverteixen, però, que només dues escoles han demanat més material que els anys precedents. Són la Mirada i l'institut-escola Catalunya, centres educatius en creixement. Llavors, la mancança vindria marcada principalment per la petició de material per part d'altres entitats.

“Després de dos anys sense celebracions a causa de la pandèmia, les escoles per fi s’obren a les famílies i es recupera un espai de trobada tan enyorat com les festes de fi de curs”, denuncien les AFAs en un comunicat, “se’ns va notificar que des de l’Ajuntament no donaran resposta a la totalitat de les necessitats transmeses per les AFAs de les escoles públiques, reduït, en alguns casos, fins un 40% el material cedit”.

La Coordinadora critica que la comunicació ha arribat tard i després de la insistència de les AFAs: “A dues setmanes de les primeres festes, algunes AFAs no saben si podran acollir totes les famílies de la seva comunitat educativa, ja que el lloguer de material complementari es fa gairebé impossible amb tan poca antelació”. És per això que denuncien una manca d’organització en les comunicacions i en la planificació del material disponible.

Hores d’ara l’Ajuntament no ha fet cap altra declaració al respecte i, per tant, les escoles mantenen l’interrogant del material per a unes festes de fi de curs que agrupen prop de 15.000 persones. A través de les xarxes socials diverses AFAs i famílies a títol individual han demanat explicacions al govern municipal.

La Coordinadora d'AFAs ha publicat un comunicat crític amb el govern, que hores d'ara no garanteix que hi hagi el material necessari
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article