El feminisme a la institució: el repte d’introduir la interseccionalitat a un pla d’igualtat ambiciós

El nou pla preveu més actuacions que l’anterior, del qual es van implementar un 47% de les accions previstes

per Clàudia Arrufat Serrano

Drets, Política

L'Ajuntament ha renovat el pla d'igualtat després que l'anterior tingués un grau d'execució baix
L'Ajuntament ha renovat el pla d'igualtat després que l'anterior tingués un grau d'execució baix | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

“Mentre segueixi havent-hi abusos de poder, agressions sexuals o assassinats, estarem en una situació que requereix canvis i els requereix de forma urgent. Podem trobar-nos resistències, però no ens aturaran.” Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat que deixarà formalment el càrrec al proper Ple, fa un balanç de l’aplicació i efectivitat de l’últim pla d’igualtat tancat el 2021 i els eixos d’actuació de l’actual.

Per a ella, el Pla d’igualtat impulsat sota la seva regidoria i aprovat per unanimitat al novembre és una oportunitat de superar les mancances del document anterior. Però les entitats pressionen. És el cas de Noestàsola, formada per supervivents de la violència masclista; que considera que s’ha fet una bona feina però s’ha de treballar especialment l’eix educatiu i el d’habitatge.

Acte institucional de l'Ajuntament | Jordi Pascual Mollá

El pla d’igualtat de Sant Cugat, d’entre moltes funcions, té la intenció de revertir, en la mesura que sigui possible, l’opressió del patriarcat amb tots els eixos que limita. Per aquesta raó, el pla d’igualtat actual de l’Ajuntament –que va començar el 2021 i finalitza el 2025– també pretén emparar el col·lectiu LGTBI. Segons Gibert, el patriarcat té sistemes de criminalització, marginació o generació de desigualtat que operen molt semblant per les dones i per les persones dissidents de gènere, desig o sexe. En aquest marc, han establert el doble d’eixos d’actuació que l’anterior, 10 temàtiques diferents en què cal actuar.

Un pla anterior amb poca implementació

L’any 2018 l’Ajuntament va aprovar un pla d’igualtat que duraria fins al 2021 amb cinc eixos principals: el valor de la igualtat i la no-violència masclista, la perspectiva i transversalitat de gènere, el compromís polític, tècnic i social, l’ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista i el recull de dades desagregades per sexe. Després d’aprovar-se i implementar-se, el pla es va veure afectat per la pandèmia de la COVID-19 i el 2021 van decidir que el pla s’havia de substituir abans d’hora per una “manca d’ambició” i poca interseccionalitat.

El balanç del pla 2018-2021 no ha resultat especialment favorable en termes quantitatius. Del total dels cinc eixos mencionats, es van realitzar un 49% de les accions, es van posar en marxa un 4% i no es van realitzar el 47% de les accions plantejades.

Gibert remarca que la més implementada va ser la línia 2: El compromís contra la violència masclista. Però tenia una raó de pes, com diu Gibert, aquesta línia va resultar la més favorable perquè incorpora els serveis d’atenció, que són obligatoris.

El pla del 2018 mancava d’ambició i interseccionalitat”

Segons l’exregidora, el del 2018 era un pla de mínims i poc ambiciós, “tenia una mirada molt plana que no interseccionava amb altres desigualtats”. La intenció actual és posar el focus en la quotidianitat i actuar des d’aquí, el pla del 2018 es va tancar amb un 47% de les accions no realitzades i el previ amb un 44% d’incompliment. L’actual, un pla “útil i a l’alçada del moment social i polític” es presenta més ambiciós i amb un alt nivell d’implicació, per tant, té possibilitats de “ser una eina més eficient”.

Què en pensa Noestàsola dels canvis generats pel pla al llarg dels anys?

Noestàsola és una associació de dones supervivents de violència masclista. Maribel Guillamón, fundadora de l’entitat, explica que elles parlen des de la veu de les afectades i acompanyen les víctimes en els processos necessaris de denúncia. Aquesta organització té una implicació directa en la detecció de mancances en qüestions socials i burocràtiques per a les afectades en violència masclista.

Per part seva, com a col·lectiu que treballa de manera directa amb les afectades, l’impacte més visible que ha tingut el pla en la població ha estat la sensibilització. Una de les accions que destaquen és la varietat d’activitats en els dies assenyalats, del 8 de març o 25 de novembre, en què es tenen en compte totes les franges d’edat.

En la mateixa línia fan una crítica directa a l’eix d’habitatge i treball. Asseguren que no han observat cap canvi tot i ser un problema amb molta rellevància que afecta el col·lectiu.

Manifestació feminista a Sant Cugat | Jordi Pascual Mollá

Des de Noestàsola fan una crida a la importància de l’educació “cal avançar en els aspectes educatius com a element per trencar les violències, així com amb la formació específica de totes les persones que tracten amb víctimes de violència masclista”. Valoren les campanyes de sensibilització i reclamen una solució per les dificultats d’habitatge, ja que moltes dones han hagut de marxar per no poder fer front als alts preus del municipi.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article