L’Escola de Música Tradicional inaugura el seu primer local després de 12 anys a espais cedits

L’entitat ho celebra durant tot el cap de setmana amb activitats i anima a participar a una campanya de micromecenatge

per Jordi Pascual Mollá

Cultura

Brindis en la inauguració del local al carrer Castillejos
Brindis en la inauguració del local al carrer Castillejos | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El número 24 del carrer Castillejos és la primera seu de l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, que durant els 12 anys d’existència de l’entitat havia treballat a espais cedits com l’escola Joan Maragall. La inauguració ha començat aquest divendres per la tarda al propi local amb un brindis inaugural i un espectacle de la Companyia MINIMíssima amb els dansaires Lali Mateu i Roger Cusidó. La celebració s’allargarà durant tot el cap de setmana amb activitats a diversos indrets de la ciutat.

“Des de fa 12 anys que anem d’un lloc a un altre amb espais cedits per l’Ajuntament i supeditats a la feina que s’hi fa a cadascun d’ells”, expliquen Anna Valderrama i Gemma López, presidenta i membre de la junta l’entitat, “ara som els socis suficients per embarcar-nos en el condicionament d’un espai”. Per a l’entitat aquest és un espai de trobada i també un punt de referència perquè les persones que s’interessin per l’entitat hi puguin acudir.

Després de condicionar el local, l’escola ha iniciat una campanya de micromecenatge per anar més enllà amb l’objectiu de canviar la porta d’accés, vestir l’entrada amb la imatge de l’entitat i omplir l’interior amb els materials essencials com cadires, bancs, armaris i prestatgeries. Demanen 5.000 euros per fer-ho possible.

La inauguració d’aquest divendres ha començat amb l’espectacle de la Companyia MINImíssima i també ha tingut parlaments de la junta de l’entitat i de l’alcaldessa, Mireia Ingla. López ha defensat que tenir un local propi suposa un abans i un després en la història de l’entitat mentre Ingla ha posat en valor la vocació de l’escola de conservar la cultura tradicional catalana a una ciutat que no para de créixer.

Actuació a la inauguració del local | Jordi Pascual Mollá

La celebració s’allargarà durant tot el cap de setmana. El dissabte se celebra una festa tradicional a la plaça d’Octavià: a les 11h. hi haurà una mostra d’instruments musicals i a les 12h. l’espectacle infantil ZUM amb la Tresca i la Verdesca. El diumenge coincidirà la fi de festa amb la fi de curs: a les 12h. es farà el concert de final de curs El calendari festiu de Sant Cugat al Celler Cooperatiu, a les 13:30h. hi haurà un cercavila fins a l’escola i a partir de les 14h. es farà un dinar popular al carrer.

L’Escola de Música Tradicional és clau per a moltes de les entitats de cultura popular de Sant Cugat ja que compten amb ella per tenir música tradicional a les seves trobades i aplecs. A més, desenvolupen una tasca de formació i recuperació per evitar que la música tradicional es perdi. Tenen cura així d’una part del patrimoni immaterial santcugatenc i català.

A la seu de l'Escola de Música Tradicional es pot visitar una exposició de fotografies històriques de l'entitat | Jordi Pascual Mollá

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article