ADENC i SOS Bosc obren una campanya de micromecenatge per pagar el segon contenciós

Les entitats ecologistes demanen 4.705 euros per pagar el segon recurs amb què pretenen aturar la construcció de l’escola la Mirada al bosc de Volpelleres

per Jordi Pascual Mollá

Ecologia

Els col·lectius ecologistes demanen un emplaçament alternatiu per a l'escola
Els col·lectius ecologistes demanen un emplaçament alternatiu per a l'escola | SOS Bosc
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després d’haver anunciat la interposició d’un nou recurs contenciós administratiu en contra de l’emplaçament de l’escola la Mirada, l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC) i el col·lectiu SOS Bosc Volpelleres han iniciat una campanya de micromecenatge amb què pretenen recollir fons per fer front a la despesa que suposa emprendre una nova via legal. Les entitats ecologistes demanen 4.705 euros com a fita mínima.

És la xifra que necessiten per emprendre el segon recurs contenciós administratiu referent a l’aprovació definitiva del projecte de l’escola la Mirada i amb el qual demanaran mesures cautelars després de la denegació de les anteriors. El primer recurs contenciós administratiu és en contra de la modificació urbanística que va permetre requalificar els terrenys per fer l’escola al que era una zona verda, que s’ha desplaçat uns metres al sud per apartar així el centre educatiu de la franja de protecció de la Renfe. El primer recurs manté el seu recorregut al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En un comunicat, recorden que tenen el suport de moltes altres entitats ecologistes: el Grup Local WWF Barcelona, INTERcids, la Plataforma animalista de Sant Cugat, l’Assemblea pel Clima de Sant Cugat, Rebel·lió o Extinció Sant Cugat, Fridays For Future Sant Cugat i l’Associació el Mussol per a la protecció del paisatge, entre d’altres. A la campanya recorden que no s’oposen a la construcció de l’escola sinó a l’emplaçament escollit, al costat de l’actual accés principal al bosc de Volpelleres.

Inicialment l’escola s’havia previst al costat de l’institut Leonardo da Vinci però el govern municipal va canviar l’espai després de rebre un informe de Protecció Civil en què s’indicava que la parcel·la escollida es trobava dins de la franja de protecció de Renfe, per on passen mercaderies perilloses. Des de llavors hi ha hagut un estira-i-arronsa entre les entitats ecologistes, el govern municipal i les famílies de l’escola, que es troba en mòduls prefabricats des del 2016.

El govern defensa l’emplaçament escollit tot dient que el projecte minimitza l’afectació sobre l’ecosistema i preveu compensar l’impacte. Les entitats ecologistes consideren que l’edifici suposarà alterar significativament una part del bosc, tal com també recollia un informe de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental. És per aquest motiu que han presentat al·legacions i recursos administratius a tots els passos realitzats i ara anuncien un segon contenciós per intentar aturar la construcció de l’escola a l’emplaçament escollit per l’Ajuntament.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article