El Consell d’Infants demana tallers sobre gènere i igualtat a les escoles

L’espai de participació també proposa xerrades sobre el pla d’igualtat, els drets trans, els estereotips i les tasques de la llar

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Sessió de cloenda del Consell d'Infants del curs
Sessió de cloenda del Consell d'Infants del curs | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La cloenda del curs del Consell d’Infants, l’òrgan de participació d’infants de 18 escoles de primària de la ciutat, ha servit per reivindicar mesures en favor de la igualtat i la diversitat. Els representants han demanat mesures concretes a les escoles: l’obertura de les biblioteques fora de l’horari lectiu, igualtat en els uniformes, tallers sobre gènere i igualtat i crear bústies anònimes de denúncia.

Els infants, a més, també han proposat xerrades dirigides al conjunt de la ciutadania per donar a conèixer el pla d’igualtat, avançar cap a la divisió igualitària de les tasques de la llar, lluitar contra els estereotips i els prejudicis i informar sobre els drets de les persones trans. En quant a les persones trans, demanen l’agilització del procés de canvi del nom i del gènere al DNI.

Pel que fa als espais públics en general, demanen lavabos sense distinció de gènere, publicitat igualitària, no fer distinció als comerços en general i a les jogueteries en particular, millorar la il·luminació i la seguretat, versionar contes tradicionals amb una mirada igualitària i visualitzar les dones als llocs de treball masculinitzats com la policia o els bombers.

Les peticions són resultat de diversos tallers i activitats amb què els infants han pogut aprofundir en la igualtat i la coeducació, l’encàrrec de l’Ajuntament en la sessió inicial del Consell d’aquest curs. “El 90% de nosaltres hem expressat que hem gaudit de les sessions i el 85%, que hem augmentat el nostre coneixement sobre la perspectiva de gènere”, han explicat els infants a la sessió de cloenda, “esperem que hàgiu pres nota de les nostres idees i que el nostre treball serveixi perquè es facin realitat”.

Els representants de les escoles a l'edició d'aquest curs del Consell d'Infants | Jordi Pascual Mollá

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat en valor l’espai d’escolta directa dels infants, una idea que han reforçat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, i la regidora d’Educació, Pilar Gorina així com Sandra Casat, regidora de Junts per Sant Cugat. Com cada any, les representants polítiques han reivindicat l’òrgan de participació per la seva capacitat de generar idees des de la infància, posar en valor els processos democràtics i afavorir la relació d’alumnes de diverses escoles.

En aquesta edició, han participat l’escola de la Floresta, el Joan Maragall, el Gerbert d'Orlhac, el Collserola, el Ciutat d'Alba, el Jaume Ferran i Clua, l'Olivera, el Pi d'en Xandri, Thau, l’Avenç, CreaNova, Hatikva, la Farga, el Catalunya, Turó de Can Mates, Pins del Vallès, Santa Isabel, el Viaró i el Pureza de Maria.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article