El comerç torna als carrers amb la Nit en Blanc després de dos anys d’aturada

Sant Cugat Comerç obre la participació a establiments no associats i se solidaritza amb l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer

per Jordi Pascual Mollá

Economia

Sant Cugat Comerç recupera la Nit en Blanc després de l'aturada de la pandèmia
Sant Cugat Comerç recupera la Nit en Blanc després de l'aturada de la pandèmia | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest dissabte Sant Cugat recupera la Nit en Blanc, la jornada en què el comerç associat a Sant Cugat Comerç surt al carrer en una nit plena d’activitats al centre de la ciutat. Aquesta vegada han obert la participació a comerços no associats, tal com ha explicat la presidenta de l’entitat, Aïda Fernández: “Hem parlat amb altres entitats de comerç més petites que tenen el nostre suport i ens agradaria que entre totes féssim una entitat més grossa, que ja és Sant Cugat Comerç, perquè la unió fa la força”.

La Nit en Blanc permetrà que els comerços de l’eix comercial restin oberts fins a la mitjanit, una iniciativa que s’acompanya de la solidaritat amb l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer (AFA). Els usuaris de l’entitat han creat roses de paper que es regalaran a les persones que portin la targeta de Sant Cugat Comerç i es vendran a un preu simbòlic a les que no la tinguin. Anna Fito, de l’AFA, ha defensat que la Nit en Blanc també els servirà per recollir fons a la seva paradeta i sensibilitzar sobre la malaltia.

La jornada pretén ser una festa amb vuit escenaris distribuïts al carrer Major, el carrer Valldoreix, la plaça d’Octavià, la plaça de Sant Pere, els Quatre Cantons, Can Quitèria i la plaça Doctor Galtés. Gemma Navarra, de l’Escola Fusió, ha estat l’encarregada d’organitzar les actuacions musicals, que aniran des d’havaneres a folk. Hi participaran diversos grups locals, entre els quals alguns d’amateurs. A més, hi haurà degustacions a la plaça d’Octavià i de Sant Pere i, de la mà de l’Oficina de Turisme, una ruta per botigues, bars i restaurants de la ciutat. Pots veure la programació completa al lloc web de la Nit en Blanc.

Sant Cugat Comerç ha presentat l’edició d’enguany, que es recupera després de l’aturada de la pandèmia, com una oportunitat de revitalitzar el comerç local. La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament. L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha defensat el comerç de proximitat com a generador de seguretat i vida als carrers. També la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha posat en valor la tasca feta per l’entitat de comerciants i ha reivindicat la Nit en Blanc com una festa de tot el comerç de la ciutat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article