Gutiérrez, abraçat pels càrrecs nacionals com a candidat d’En Comú Podem: “Cal superar el Sant Cugat de cartró pedra”

El candidat ha estat presentat públicament en un acte amb Jéssica Albiach, Conchi Abellan i Laura Campos

per Jordi Pascual Mollá, Toni Alfaro

Política

En Comú Podem ha celebrat el seu primer gran acte després d'anunciar l'alcaldable
En Comú Podem ha celebrat el seu primer gran acte després d'anunciar l'alcaldable | Toni Alfaro
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

En Comú Podem treu pit de candidat i visibilitza la unitat de Sant Cugat en Comú i Podem a les eleccions municipals del 2023. Ramon Gutiérrez, una setmana després de ser presentat com a alcaldable, ha rebut el suport de Jéssica Albiach, portaveu al Parlament; Conchi Abellan, coordinadora de Podem Catalunya, i Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac, en un acte aquest divendres a la plaça Lluís Millet.

Davant de prop d’un centenar de persones, Gutiérrez ha reivindicat que cal “superar el Sant Cugat de cartró pedra perquè és el lloc on vivim”. Segons el candidat, el tripartit no ha fet canvis substancials i ha seguit reproduint el model de ciutat: “Esperàvem d'aquest govern diferent que no donés les respostes de sempre que es basen en el totxo”. Reivindiquen així la candidatura d’En Comú Podem com la que està disposada a fer canvis que evitin l’exclusió residencial i l’èxode de les classes populars.

Gutiérrez reconeix l’habitatge com un problema global però que s’ha de saber treballar a nivell local i posa en dubte la proposta de desenvolupament urbanístic a Ca n’Ametller que, diu, respon a interessos bancaris i immobiliaris. També ha repassat alguns dels temes polèmics d’aquest mandat, proposant una Zona de Baixes Emissions acompanyada de millores al transport públic i a la xarxa de carrils bici i qualificant de “despropòsit” la proposta de soterrar les vies de Ferrocarrils de la Generalitat que va fer l’alcaldessa en el seu gran acte de partit després de ser nomenada candidata de nou per a les eleccions del 2023.

“Calen propostes locals que fomentin l'esport, la cultura, el lleure, uns serveis socials lliures i dignes”, ha defensat el candidat, que ha cridat a construir una administració “flexible i empàtica” i que tingui en compte tots els districtes, “és pervers tenir durant tres anys Emeterio Escudero ple de bonys i posar-lo ara a asfaltar tot de cop”.

Prop d'un centenar de persones han fet suport a Ramon Gutiérrez com a alcaldable d'En Comú Podem | Toni Alfaro

Sumar, la paraula clau

El candidat ha estat abraçat per Campos, que l’ha qualificat d’una persona capaç de “trobar el punt mig entre posicions antagòniques”. No és una afirmació casual. En Comú Podem sorgeix de la unió de Sant Cugat en Comú i Podem, dos partits polítics que es van presentar per separat a les darreres eleccions municipals sense obtenir cap representació. El propi candidat ha reivindicat la unitat: “Som capaços d'elaborar, sumant amb tota la ciutat, aquest horitzó d'esperança”.

Sumar ha estat la paraula clau. La mateixa que ha fet servir Amèrico Ologaray, portaveu de Podem, a la seva breu intervenció inicial: “Hem de sumar. Si sumem podrem ser protagonistes de la vida municipal de Sant Cugat”. També Abellan n’ha fet referència defensant que tothom és imprescindible en un projecte “ampli i divers”. Tant ella com Albiach han posat en valor la política municipal, tot i que la portaveu d’En Comú Podem al Parlament també ha parlat en clau estatal, tot marcant distància amb el PSC: “Portarem Yolanda Díaz a ser la primera presidenta del govern espanyol”.

Més enllà dels polítics locals, la reivindicació municipalista més clara ha estat la de Campos. L’alcaldessa de Montcada ha reivindicat el seu govern tot dient que durant els darrers set anys han construït una ciutat més justa amb l’ampliació dels pressupostos socials i de cohesió social: “Hi ha una altra manera de fer política, i el nostre espai ho demostra cada dia al congres al parlament i a tots els municipis a on governem”.

En Comú Podem ha celebrat el seu primer gran acte de cara a les municipals però sense renunciar a la tasca que fa mesos que realitzen, primer per aconseguir la unió de les dues forces polítiques i després per escollir el candidat. La candidatura ha apostat per la presència als barris amb paradetes i esperen donar més detalls de la llista un cop passi l’estiu. Abandonen així la divisió que els va deixar fora de la institució ara fa tres anys i es marquen el repte de tornar a tenir representació i ser decisius per formar govern.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article